HomeSense categoriaCanal Terres de l'Ebre produïx ‘Espais de saó fonda’, una sèrie televisiva...

Canal Terres de l’Ebre produïx ‘Espais de saó fonda’, una sèrie televisiva dedicada a l’art

Canal Terres de l’Ebre (CTE) ha produït la seua primera sèrie sobre art. Es tracta d’Espais de saó fonda, una sèrie que s’estrenarà el diumenge 5 de maig, i que es podrà veure a totes les televisions locals de Catalunya, ja que s’emetrà a través de la Xarxa de Televisions Locals i en horari de màxima audiència: els diumenges a les 22.00 hores. Seran un total de 12 capítols i cadascun estarà dedicat a un artista plàstic, sis de les Terres de l’Ebre i sis de Tarragona. Així pel programa desfilaran Manel Margalef, Marta Roigé, Sabala, Pere J. Salas, Viki Tomàs, Nuri Mariné, FMG, Armand, JJ White, la saga Lanau, Pascual Aranaz i Mariaelena Roqué.

Segons s’explica a la sinopsi del programa, la “saó fonda és el nivell d’humitat de la terra que genera la fertilitat. Es fa present sobretot a la tardor, després d’una pluja continuada i persistent, que dixa la terra amarada i apta per al conreu, i que dona per a una bona collita a la primavera o a l’estiu”. El programa aposta per un nou format televisiu , “atrevit i arriscat”, que entrevista els artistes mentre estan creant als seus estudis o espais de creació.

Metafòricament, estos estudis són precisament els particulars espais de “saó fonda”, allí on es reunixen les condicions ideals per a la creació artística. El programa el presenta Lluís González, també artista, a més d’antropòleg i professor, que s’estrena ara com a presentador de televisió, en un projecte que ha dirigit, i del qual també és responsable del guió. A través de les entrevistes s’abordaran històries de vida i emocions, a més de tractar altres aspectes antropològics, psicològics i pedagògics amb cadascun dels artistes.

La gravació i postproducció ha anat a càrrec de Smorris Produccions (la mateixa productora de la sèrie Tremolors sobre la Batalla de l’Ebre), amb la col·laboració de Josep Rollan com a càmera de dron. També repetix el compositor establert a la Sénia, Pep Vila, amb la banda sonora original, completada en l’apartat musical per Some People Call Me Morris.
Cada capítol comptarà també amb dos comentaristes. Es tracta dels professors Àlvar Calvet, en l’àmbit del Camp de Tarragona, i Antònia Ripoll, directora de l’Escola d’Art d’Amposta durant molts anys. Tots dos, amb els seus comentaris àgils i distesos, ajudaran a una millor comprensió de cada capítol.

Espais de saó fonda es podrà veure, durant 12 setmanes, els diumenges a les 22 h. En reemissió, en el cas de Canal Terres de l’Ebre, els dimecres a les 21.30 h.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies