HomeSense categoriaCarta oberta de set assembles locals de l’ANC per un polèmic article...

Carta oberta de set assembles locals de l’ANC per un polèmic article del secretari nacional Roger Heredia

Set assembles locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de les Terres de l’Ebre han signat una carta oberta en què es posicionen en contra del Secretari Nacional de l’entitat, Roger Heredia, arran d’un article publicat al diari digital Nacional.cat el passat 5 de febrer, carregant contra el vicepresident del Parlament, Josep Costa. En la carta, les assembles de Móra la Nova, Móra d’Ebre, El Perelló, l’Ametlla de Mar, Corbera d’Ebre, l’Aldea i Batea, afirmen que “el partidisme portat a l’extrem” d’Heredia és “profundament detestable”, i anuncien que a partir d’ara “l’haurem de combatre fermament”.

Es consuma per tant la divisió interna de l’ANC a les Terres de l’Ebre que des de fa més d’un any celebra les seues reunions per separat, com ja va informar ebredigital.cat al febrer de 2019. És al Perelló on reuneixen les assembles que en bona part subscriuen aquesta carta oberta, i és en canvi a Xerta on es reuneix l’ANC considerada oficial i que no reconeixen les assemblees segregades. Val a dir que la polèmica s’ha convertit ara en un tema de debat també nacional, tant pels continguts de l’article d’Herèdia, natural de La Torre de l’Espanyol i persona amb molta presència mediàtica, com per la intervenció que ha provocat per part d’Elisenda Palutzie, la presidenta de l’Assemblea.

La carta oberta (que podeu llegir íntegrament a continuació) torna a recordar com el secretari nacional Roger Heredia va aconseguir aquesta representació per entrar a la direcció de Barcelona, i està escrita de forma de carta personal que s’enviarà als socis de l’entitat, a més de fer-la pública a través dels mitjans de comunicació.

 

CARTA OBERTA

Benvolgut/da,

Fa pocs dies van sortir publicats uns articles de premsa que, des de l’ANC Terres de l’Ebre pensem que no podem passar per alt. El primer és un article d’ElNacional.cat escrit pel Sr. Roger Herèdia, membre del Secretariat Nacional de l’ANC i el segon és un article de La República en el qual la presidenta de l’ANC, l’Elisenda Paluzie, desautoritza el Sr. Herèdia pel seu article per dinamitar la unitat independentista.

En els següents enllaços podeu trobar els articles referits:

 

Per aquest motiu, reunits en data 6 de febrer de 2020 a la localitat del Perelló, hem acordat per unanimitat posar de manifest aquesta greu situació i informar sobre aquest tema als membres de ple dret i simpatitzants de l’entitat a la nostra regió.

Per tal d’entendre l’abast i la gravetat de l’assumpte, cal anar a l’origen del problema, motiu pel qual pensem que cal fer-ne una breu explicació.

En les anteriors eleccions al Secretariat Nacional, celebrades a primers de 2018, es va presentar a última hora un candidat, el Sr Roger Herèdia, persona fortament lligada a un partit polític, pel qual fins i tot va anar a la llista al Parlament de Catalunya a les eleccions del 21 de desembre de 2017. Aquesta persona mai havia acudit a cap reunió o assemblea durant els 6 anys de vida de l’entitat a l’Ebre i per tant, gairebé ningú coneixíem ni havíem vist mai. Aquesta persona, avalada per la territorial del seu poble per poder concórrer com a candidat per l’Ebre a les eleccions, tampoc es va presentar a l’assemblea de Terres de l’Ebre per donar-se a conèixer, presentar i defensar la seva candidatura, essent una altra persona també desconeguda, qui va acudir a una reunió regional un dia a punt d’acabar el termini per presentar candidatures, a fi de comunicar-nos que un tal Roger Herèdia del seu poble es presentaria de candidat per representar-nos. No obstant, algunes persones de l’entitat que sí que el coneixien, sabent que viu fora i no podria complir amb les seves obligacions amb el territori com a membre del Secretariat Nacional, li van demanar expressament que es presentes per àmbit nacional, de manera que podria portar tasques d’àmbit nacional sense condicionar el normal desenvolupament de l’Assemblea de Terres de l’Ebre per manca d’assistència i dedicació necessària i obligada per estatuts. Com el nostre territori té opció a tres candidats al Secretariat Nacional i en aquell moment en teníem només dos (uns altres dos havien decaigut per motius diversos), el Sr Roger Herèdia es va presentar igualment per àmbit regional, fent cas omís a les peticions fetes des de l’Ebre i d’aquesta manera, es va assegurar l’entrada al Secretariat.

A partir d’aquest moment, es va anar confirmant el que algunes persones ja van advertir: el Sr. Roger Herèdia no va acudir mai a cap ni una reunió de l’Assemblea Terres de l’Ebre, no va participar en cap campanya, ni en cap acte, no va col·laborar en l’organització de cap acció en cap dels pobles ebrencs, no va col·laborar o ajudar en dinamitzar l’entitat, ni en fer extensió territorial, ni absolutament en res. Per contra, sí que va començar a aparèixer en tertúlies i a publicar articles de premsa fent declaracions incendiàries, fent política partidista contra els rivals polítics del seu partit, dinamitant la unitat independentista, atacant i criticant a la pròpia entitat quan el resultat d’una consulta als socis no seguia la línia i els interessos del seu partit, atacant directament la transversalitat, ànima i raó de ser de l’Assemblea Nacional Catalana i en definitiva, utilitzant la seva condició de membre del Secretariat Nacional de l’ANC en benefici i al servei del seu partit.

Aquesta actitud partidista sostinguda en el temps ininterrompudament i de manera intencionada per part del Sr Herèdia, sumats a la mala o nul·la gestió feta per la mateixa Presidenta de l’entitat sobre aquest assumpte, davant els nombrosos advertiments des del territori sobre la gravetat de la situació, aquesta va anar provocant un malestar cada cop major fins al punt de provocar el trencament l’Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l’Ebre en dos parts. Cap petició de dimissió al Sr. Roger Herèdia van servir per poder redreçar la situació, ni tan sols la petició pública que li va fer, pel bé de l’entitat, un company de l’entitat amb una enorme autoritat moral…

Després del trencament de l’ANC Terres de l’Ebre, el Sr. Roger Herèdia, lluny de cessar en la seva actitud d’utilització de la seva condició de membre del Secretariat de l’ANC per fer partidisme, va continuar escrivint articles i apareixent en tertúlies defensant al seu partit i atacant al partit rival, sense que ningú al Secretariat Nacional li hagi explicat el que significa estar en una entitat com l’Assemblea Nacional Catalana, on els valors de la transversalitat i la unitat han estat sempre la nostra raó de ser.

Però ara, en el seu enèsim article, el Sr Herèdia ha creuat absolutament totes les línies ètiques i ha decidit atacar personalment a un membre de la Mesa del Parlament de Catalunya, evidentment pertanyent al partit al qual el Sr Herèdia es dedica a combatre en cos i ànima, fent ús de la seva condició de Secretari Nacional de l’ANC. L’allau de crítiques no s’ha fet esperar i, davant l’extrema gravetat dels fets, la Sra Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana , s’ha vist obligada a sortir públicament a desautoritza-lo i admetre que tot allò que diu el Sr Herèdia en el seu últim article és fals.

Un cop posada de manifest aquesta greu situació, des de l’ANC Terres de l’Ebre i les assemblees territorials que signem aquest article, celebrem que finalment la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana desautoritzi el Sr Herèdia públicament després d’haver atacat directament un membre de la Mesa del Parlament de Catalunya des de la seva condició de Secretari Nacional de l’ANC amb finalitats completament partidistes, entenent que, després de dos anys suportant situacions molt complicades similars a aquesta, finalment els fets que ara surten a la llum de manera natural ens acaben donant públicament la raó.

Volem expressar també la nostra més profunda tristor davant d’uns fets que mai haguessin hagut de succeir i per altra banda, tampoc mai s’haguessin hagut de permetre per part de ningú. El partidisme portat a l’extrem fins les entranyes d’una entitat transversal com l’ANC, mitjançant persones fortament lligades al seu partit i posades expressament per treballar en benefici d’aquest, és una actitud profundament detestable i un dels mals que haurem de combatre fermament en endavant, si volem preservar l’entitat per continuar avançant cap a la independència des de la societat civil organitzada.

Terres de l’Ebre, 12 de febrer de 2020

Signen l’article:

Móra la Nova
Móra d’Ebre
El Perelló
L’Ametlla de Mar
L’Aldea
Batea
Corbera d’Ebre
Gandesa (Coordinador, Secretari)
Coordinador ANC- Terres de l’Ebre
Socis diversos sense càrrecs territorials

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 93

Últimes notícies