HomeSocietatCatalunya és l'única comunitat on es redueix la presència de dones directives...

Catalunya és l’única comunitat on es redueix la presència de dones directives a les empreses

Catalunya és l’única comunitat de l’Estat on la presència de dones directives este 2022 s’ha reduït respecte a l’exercici anterior.

Segons l’estudi Women in business‘, publicat este dimarts per la consultora Grant Thornton, la presència femenina a les cúpules directives d’empreses catalanes se situa en el 32%, dos punts menys en comparació l’any 2021.

Les dades, a més, situen Catalunya per sota la mitjana espanyola (36%) i europea (33%). No obstant això, Catalunya es manté com la quarta comunitat de l’Estat amb major presència femenina a l’alta direcció, superada només per Madrid (39%), Galícia (36%) i Andalusia (34%). Per sota apareixen comunitats com el País Valencià (29%) i el País Basc (26%).

Al conjunt de l’Estat, el percentatge de dones en càrrecs d’alta responsabilitat torna a créixer després de dos anys d’estancament, un fet que l’estudi atribueix a la covid-19.

Este 2022, el 36% dels càrrecs directius estan ocupats per dones, dos punts més en comparació a les dades del 2021. Així, Espanya se situa com un dels deu països amb més presència femenina en càrrecs de responsabilitat. Per davant apareixen Sud-àfrica (42%), Turquia (40%), Malàisia (40%), Filipines (39%), Indonèsia (38%), Tailàndia (38%), l’Índia (38%), Brasil (38%) i Nigèria (38%).

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies