HomePolíticaTortosa aprova per unanimitat cedir els terrenys per a la futura Escola...

Tortosa aprova per unanimitat cedir els terrenys per a la futura Escola d’Hostaleria i Turisme

L’Ajuntament de Tortosa posa a disposició del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya una finca de titularitat municipal per tal que puga acollir el futur Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de les Terres de l’Ebre.

Els terrenys, amb una superfície de 10.488 metres quadrats, se situen al pla parcial Temple Sud, prop de la comissaria dels Mossos d’Esquadra i a tocar del pont de Tirant Lo Blanc. La posada a disposició d’estos terrenys a Educació és el primer pas per tal que el departament puga incloure el projecte dins de la seua planificació.

La cessió s’ha acordat en el ple ordinari de març, amb el vot unànime de tota la corporació municipal. La construcció a Tortosa d’este equipament permetrà reforçar i ampliar els ensenyaments de cuina que ja s’imparteixen a la ciutat, al mateix temps que l’institut Dertosa, actual seu d’estos estudis, podrà guanyar espais per a la resta d’oferta educativa.

El ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de rebuig a la invasió russa a Ucraïna i en contra de la guerra, així com de suport a la població que està patint els bombardejos.

D’altra banda, han quedat aprovats els preus públics per als expositors de la pròxima edició de la fira Expoebre, prevista del 28 d’abril a l’1 de maig, que suposen una rebaixa del 25% de mitjana. A més a més, el ple ha incorporat un punt per a la modificació de l’ordenança fiscal I-5, corresponent a l’impost de l’increment de valor dels terrenys de naturalesa tributària. D’esta manera, l’Ajuntament de Tortosa s’ha adherit al model tipus elaborat per la Diputació de Tarragona i publicat al BOPT del 3 de març.

L’ordre del dia ha debatut nou mocions polítiques, presentades pels diferents grups municipals. D’estes, sis feien referència a qüestions vinculades amb la commemoració, esta setmana, del Dia Internacional de les Dones del 8M. Quatre han comptat amb el vot unànime de totes les forces amb representació a l’Ajuntament: contra la bretxa salarial i amb relació a la genealogia femenina, presentades pel grup municipal d’Esquerra; per a la revisió del nomenclàtor, proposada per Movem; i per a la millora de l’urbanisme en clau feminista, proposada per la CUP. També s’han aprovat les mocions pel 8M del PSC i Ciutadans, tot i que no han comptat amb la unanimitat pel vot contrari de la CUP.

Pel que fa a les tres mocions restants, s’ha aprovat la proposta de Movem per a la millora del call jueu, i s’han rebutjat les mocions de la CUP, per instar la Generalitat a oferir la possibilitat d’internalitzar els centres concertats de la ciutat en la xarxa pública existent, i de Ciutadans, respectar la voluntat de la ciutadania en la votació del 2016 amb relació al Monument de la Batalla de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 19

Últimes notícies