HomeSocietatCCOO i UGT convoquen vaga general al sector carni el 25 i...

CCOO i UGT convoquen vaga general al sector carni el 25 i 26 de novembre i els dies laborables del pont de la Puríssima

CCOO i UGT han convocat vaga general al sector carni de tot l’Estat per als dies 25 i 26 de novembre, així com per als dies laborables compresos entre el 3 i el 8 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, segons han informat els sindicats en un comunicat conjunt este dimarts.

L’aturada té com a objectiu defensar i millorar les condicions de feina i de sou del sector a través del conveni col·lectiu estatal, que fa onze mesos que es negocia “sense avenços”.

Els sindicats avisen que el marc laboral podria canviar un mes després de l’aturada, quan expira el termini fixat per Brussel·les per millorar la regulació del món del treball, cosa que podria afectar la ultraactivitat o la prioritat aplicativa dels convenis col·lectius.

En este context, CCOO i UGT consideren que la patronal del sector ha “desaprofitat” l’última reunió de negociació, en la qual va posar sobre la taula algunes millores, però va “continuar mantenint propostes que lesionen els drets de les persones treballadores”. Pels sindicats, l’empresariat del sector “segueix sense assumir reivindicacions sindicals importants per a les plantilles de la indústria càrnia”.

Malgrat la convocatòria de vaga, des d’UGT i CCOO continuen apostant pel diàleg i continuaran reunint-se amb la patronal “les vegades que faça falta” amb el propòsit d’assolir un bon acord com més aviat millor.

Durant esta setmana els sindicats engegaran un procés d’assemblees per explicar detalladament als treballadors del sector carni la proposta sindical i també la de la patronal presentada a la darrera reunió.

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un pes del 21,6% del PIB industrial. Així mateix, ocupa unes 34.000 persones i produeix més de 2,5 milions de tones de carn a l’any.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 91

Últimes notícies