HomePolíticaCiutadans Tortosa demana que l’Ajuntament elabori un pla municipal específic per lluitar...

Ciutadans Tortosa demana que l’Ajuntament elabori un pla municipal específic per lluitar contra l’ocupació il·legal d’habitatges

TORTOSA // El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha demanat a l’equip de govern que elabori un pla municipal per lluitar de forma més eficaç contra l’ocupació il·legal d’habitatges. Així ho reclama una moció presentada per Cs i que es debatrà al proper plenari municipal.

El portaveu municipal de Cs, Miquel Albacar, ha explicat que “durant els últims mesos aquestes pràctiques delictives han augmentat i es concentren sobretot en determinades zones de la ciutat”. “Es tracta d’un fenomen que genera inseguretat, vulnerabilitat i injustícia als propietaris afectats i cal que l’Ajuntament hi actuï abans que les ocupacions vagin a més”, ha destacat.

Albacar ha detallat que, entre les mesures concretes proposades per Cs, s’inclouen “l’assessorament i orientació jurídica als afectats per les ocupacions perquè puguin recuperar casa seva i l’elaboració d’un cens d’habitatges en què s’indiqui si el tipus d’ocupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa”.

El document també aposta per “mantenir una estreta col·laboració amb les associacions veïnals, ja que elles són qui millor coneixen la realitat dels seus barris”. A més, i entre d’altres, contempla “reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu a les zones ja afectades pel problema de l’ocupació i la creació d’una unitat de la Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d’ocupació”, segons Albacar.

D’altra banda, Cs ha presentat una altra moció en què demana “un pla director de manteniment de voreres, calçades i senyalització horitzontal”. “A més de millorar l’estat dels carrers de la ciutat, també s’ha de revisar la senyalització horitzontal i suprimir les barreres arquitectòniques al més aviat possible per garantir l’accessibilitat universal”, segons Albacar. Entre les accions incloses també hi ha “repintar els passos de vianants, una acció que afavoriria la seguretat perquè molts estan gairebé esborrats”, ha finalitzat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 1 =

Últimes notícies