HomeSense categoriaCommemoració del X Dia Internacional de Llengua Materna a Tortosa

Commemoració del X Dia Internacional de Llengua Materna a Tortosa

El dia 20 de febrer, a les 18.30 h, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa acollirà l’acte commemoratiu del Dia Internacional de Llengua Materna.

L’activitat s’iniciarà amb un homenatge a Curt Wittlin, filòleg suís i expert en llengua i literatura catalana medieval, a càrrec de l’escriptor Emigdi Subirats. Wittlin, que va establir la seua residència a Tortosa durant els últims anys de la seua vida, va traspassar el 2019.

Seguidament, Anton Monner, cronista de la ciutat de Gandesa, farà una intervenció sobre la vinculació de l’escriptor Joan Perucho amb la Terra Alta i les Terres de l’Ebre en general, amb motiu del centenari del naixement d’aquest escriptor. Alumnat i voluntariat del Centre de Normalització Língüística de les Terres de l’Ebre faran la lectura en català i en altres llengües de textos de Joan Perucho que tracten sobre el territori, amb el títol de “Perucho ebrenc”.

La commemoració acabarà amb una actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian basada en poemes de Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, i amb el tradicional brindis per la diversitat lingüística.

El Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa l’organitzen des de fa deu anys la BMD, l’Ajuntament de Tortosa, Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa, Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre i el Centre de Normalització Língüística de les Terres de l’Ebre.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies