HomeJustíciaCondemnen l’exdirector i l’excap de cuina de l’Hospital de la Santa Creu...

Condemnen l’exdirector i l’excap de cuina de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús per malversació i falsedat documental

La secció quarta de l’Audiència de Tarragona ha condemnat l’exdirector i l’excap de cuina de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, així com al representant de l’empresa de distribució de productes gourmet, per un delicte continuat de malversació de cabals públics i un altre de falsificació documental. La sentència, de data 31 de juliol de 2020, dicta una pena d’un any i mig de presó, inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna, 600 euros de multa, i 10 mesos d’inhabilitació especial per a treball i càrrec públic per a cadascun dels acusats.

Així mateix, la sentència obliga als tres condemnats a indemnitzar amb 45.539,10 euros més interessos a Gestió Sanitària Assistencial de Tortosa (GESAT), a la societat de l’Ajuntament de Tortosa que gestiona l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. A més, els dos extreballadors de l’Hospital hauran d’indemnitzar GESAT amb 9.460,56 euros addicionals pel valor dels palets no abonats amb els corresponents interessos legals. Els tres condemnats també s’hauran de fer càrrec de les costes judicials.

L’alcaldessa de Tortosa i presidenta de GESAT, Meritxell Roigé, ha valorat satisfactòriament aquesta sentència, després de la celebració d’un consell d’administració extraordinari de la societat municipal sanitària i d’una reunió amb el comitè d’empresa per donar-la a conèixer. Roigé ha recordat que la resolució judicial arriba després que des de la direcció de l’Hospital de Jesús es fes arribar a la Fiscalia la detecció d’activitat il·lícites i que no corresponien a la legalitat. “Estem satisfets perquè s’ha fet justícia i que s’ha retornat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús allò que es va manllevar a l’Hospital fruït d’una actuació que no s’hagués hagut de produir mai”, ha manifestat.

La sentència arriba després que l’any 2017 la direcció de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús alertés la Fiscalia d’un possible frau al centre. En paral·lel a la investigació per part dels Mossos d’Esquadra, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús va acomiadar els dos extreballadors del centre davant la sospita que s’havien comès irregularitats. Uns acomiadaments que el jutjat social de Tortosa va dictaminar com a procedents l’agost del 2018 i el juny del 2019, respectivament. En concret, la direcció de l’Hospital de Jesús va detectar que l’exdirector i l’antic cap de cuina, i d’acord amb l’empresa proveïdors de productes alimentaris Codina Catering SL, havien estat facturant despeses a la societat GESAT en concepte d’aliments per al centre sanitari com ara gelatina en pols, quan realment correspondrien a productes gourmet que es repartien les dos persones acomiadades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 85

Últimes notícies