HomeSocietatConstituïda una plataforma per a reclamar la construcció d’un hospital nou per...

Constituïda una plataforma per a reclamar la construcció d’un hospital nou per a l’Ebre

Dissabte, 27 de novembre, unes 100 persones van participar en una assemblea informativa convocada per Marea Blanca Terres de l’Ebre -grup en favor de la sanitat pública- a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, per a constituir una Plataforma per la construcció d’un nou hospital públic a Terres de l’Ebre.

A l’assemblea, van participar-hi professionals lligats a l’àmbit sanitari i activistes per la sanitat pública. Entre estos, Enric Feliu i Antonio López, membres de Marea Blanca Catalunya, van explicar la importància de la defensa de la sanitat pública i la lluita que va fer possible la construcció d’un hospital públic a Mollet. Per la seua banda, el doctor Baiges, metge neuròleg jubilat de l’Hospital de Tortosa, va descriure l’evolució del centre des la seua inauguració, fa 45 anys, i en va assenyalar problemes de massificació, accessibilitat de la ubicació, espai i personal.

Des de Marea es va recordar que el 2006 es va fer la primera proposta d’un nou hospital, “i la realitat és que estem al 2021 i no tenim hospital nou; i en proposen una ampliació a la mateixa ubicació”.

L’acte va acabar amb la lectura d’un manifest, que reclama la construcció d’un nou hospital de titularitat cent per cent pública i gestió directa, “que responga a les exigències d’un hospital de segon nivell amb una ubicació de fàcil accés i amb aparcaments suficients”.

La plataforma convocarà, en breu, una nova assemblea per a continuar organitzant noves accions i mobilitzacions al territori. El Govern, de moment, manté l’aposta per a ampliar l’actual hospital amb dos nous edificis i un aparcament suberrani.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies