HomeAgriculturaConstruiran una planta fotovoltaica per al bombament de la Comunitat de Regants...

Construiran una planta fotovoltaica per al bombament de la Comunitat de Regants de Les Planes i Aixalelles

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural construirà una planta fotovoltaica per al bombament de la Comunitat de Regants de Les Planes i Aixalelles, en els termes municipals de Flix, Ascó i Vinebre (Ribera d’Ebre). Les obres de construcció de la planta fotovoltaica s’iniciaran en els propers dos mesos i suposaran una inversió total de 361.000 euros, dels quals la Comunitat de Regants aportarà el 20% del finançament d’acord amb la Llei d’aigües catalana.

La Comunitat de Regants de Les Planes i Aixalelles capta l’aigua del riu Ebre, concretament en el terme municipal de Flix (Ribera d’Ebre), on té construïda una estació de bombament, composta per dues bombes de 110 kW cadascuna, de funcionament alternant, des d’on es bomba l’aigua captada del riu fins a la bassa de regulació de què compta la pròpia Comunitat, amb un volum d’acumulació de 13.000 m3. Des de la bassa es subministra aigua per a reg per gravetat fins a una superfície regable d’unes 273 hectàrees, distribuïdes entre els termes municipals de Flix i Ascó. També s’utilitza l’aigua subministrada a les finques en temporades d’hivern com a mecanisme contra les gelades.

La Comunitat de Regants ha decidit subministrar l’energia elèctrica necessària per al bombament d’aigua des del riu Ebre fins a la seva bassa de regulació amb la construcció d’un parc solar fotovoltaic per a l’autoconsum, amb la venda de l’energia excedentària, amb una potència instal·lada de 215,28 kWp. L’emplaçament de la instal·lació fotovoltaica es farà en una parcel·la, propietat de la Comunitat de regants, en el terme municipal de Vinebre.

La factura elèctrica és un factor econòmic limitant per a la viabilitat del regadiu, i per tant, un dels elements clau és la reducció del cost de l’electricitat. El bombament solar és una alternativa viable per a reduir la despesa energètica, amb un sistema energètic d’autoproveïment, sent un recurs renovable que permet aportar valors positius per a l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 29

Últimes notícies