HomeSocietatAscó impulsa un pla d'habitatge local

Ascó impulsa un pla d’habitatge local

L’Ajuntament d’Ascó està treballant per definir un pla per abordar de manera estratègica les problemàtiques que pateix el municipi en matèria d’habitatge. Aquest projecte s’ha encarregat a la Càtedra UNESCO pel dret a l’habitatge de la Universitat Rovira i Virgili.

El pla tindrà una primera fase d’anàlisi i diagnosi de la situació i les particularitats en matèria de l’habitatge. L’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, ha destacat la importància d’aquest pla ja que “si bé ha estat una prioritat nostra treballar polítiques d’habitatge i, tot i haver engegat accions des de l’àrea d’habitatge, ens cal una planificació estratègica per abordar-lo de manera efectiva”.

Tot el procés comptarà amb la participació ciutadana a través de sessions dirigides a diferents col·lectius. Les dues primeres sessions, que se celebraran la setmana vinent, estan obertes a l’empresariat local en general i a aquelles persones professionals que tinguin relació directa amb la construcció o l’habitatge. Les properes setmanes es convocaran els agents socials, les entitats i associacions i la ciutadania en general. En paral·lel a aquest procés es farà una enquesta oberta a tothom. L’alcalde fa una crida a la participació perquè “la població doni el seu punt de vista i pugui exposar quines problemàtiques es troba, tingui propietats o estigui en cerca d’habitatge perquè això permetrà definir tot allò que sigui més necessari”.

Gràcies a aquesta diagnosi es definiran els objectius, les accions i les potencials actuacions. Héctor Simon, director de la càtedra, afirma que aquestes “seran molt concretes, i establiran un calendari fins a l’any 2025, dirà com s’hauria d’implementar i fins i tot estaran avaluades econòmicament”. De fet, serà una eina per l’ajuntament per fer front als reptes de despoblament rural i s’establirà un full de ruta clar per fixar població.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 19

Últimes notícies