HomePolíticaCOREMBE acusa a Faura (ERC) de mentir sobre el procés judicial del...

COREMBE acusa a Faura (ERC) de mentir sobre el procés judicial del monument del riu

El Col·lectiu per la reinterpretació  del monument de la Batalla de  l’Ebre i Tortosins pel monument (COREMBE) ha fet públic un comunicat on acusa al regidor Xavier Faura (ERC) de mentir al ple municipal al referirse al procés judicial que se segueix, acusant-lo “d’amagar la  realitat als tortosins i tortosines, segurament condicionat pels seus  superiors polítics de Barcelona, que entenem seran els mateixos  que han fet que Faura hagi canviat d’opinió respecte al monument”.

Segons el COREMBE el portaveu d’ERC a l’ajuntament de Tortosa menteix quan afirma que  el “TSJ ha tombat tots els recursos previs i només queda el del  Contenciós de Tarragona”. Des del departament jurídic de  COREMBE aseguren que “és rotundament fals que el TSJ de Catalunya hagi tombat cap  recurs relatiu al monument. Actualment, el TSJ coneix de dos  procediments, ambdós pendents de resolució, que són el recurs  d’apel·lació contra la interlocutòria dictada pel Jutjat Contenciós  nº 2 de Tarragona on adopta, com a mesura cautelar, suspendre  l’executivitat de l’acte relatiu a la llicència d’obres i el procediment  ordinari relatiu a la modificació puntual del POUM que implica  la descatalogació del monument (exclusió de la fitxa 154 del  catàleg)”.

El que si adverteix COREMBE en el seu comunicat és que “sí és cert que el TSJ va decidir no adoptar les mesures cautelars  en relació a la suspensió de l’executivitat de l’acte relatiu a la  descatalogació del monument. No obstant, l’argument ofert a la  corresponent interlocutòria és que aquest acte, per se, no implica  la retirada del monument, sinó que aquesta només es produiria si  es dicten altres actes administratius impugnables (com és la  llicència). També és cert que la pròpia resolució esgrimeix que  aquesta mesura sí s’hauria d’adoptar al procediment que es  segueix front al Jutjat Contenciós nº 2 de Tarragona, com així ha  entès, també, l’esmentat jutjat”. 

Tanmateix, COREMBE, interpel·la al govern municipal i a  l’oposició de l’Ajuntament de Tortosa a que sigui coherent amb  les seves declaracions i actuacions en matèria de memòria  històrica, “no s’entén que ens posin llambordes en record de les  persones que van morir en els camps de concentració i es vulgui  retirar un monument en record de les persones que van morir al  llarg de la Batalla de l’Ebre. Recordem que, el resultat de la  consulta popular feta als tortosins i tortosines, i que, aquesta  consulta va comptar amb el suport dels partits: ERC, JUNTS,  MOVEM i PSC, va posar de manifest que la ciutadania tortosina  dona suport i amb una àmplia majoria, a treballar per la no retirada  del monument del bell mig del riu i promoure la reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre. Qualsevol actuació que vagi  en contra d’aquest resultat de la consulta, es pot considerar  antidemocràtica”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 44

Últimes notícies

-->