HomeCulturaCultura amplia les ajudes per pal·liar els efectes de la covid-19

Cultura amplia les ajudes per pal·liar els efectes de la covid-19

El Departament de Cultura ha ampliat les ajudes per pal·liar els efectes de la covid-19 en el sector cultural. Així, el Departament ha creat dos noves subvencions i una ampliació d’ajudes per minimitzar els efectes de les cancel·lacions i les reduccions d’aforament.

A la nova línia d’ajudes per a la programació de música en viu de caràcter professional anunciada este dimecres s’hi afegeix un nou paquet adreçat a empreses i entitats que gestionen sales amb programació estable de música en directe i un tercer gestionat per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). Després de tot, segons el Departament des de principis d’any s’observa un “creixement continu” de la facturació del sector cultural.

Pel que fa a la subvenció adreçada a empreses i entitats que gestionen sales amb programació estable de música en directe, el Departament ha explicat que esta segona convocatòria gairebé dobla el pressupost de la primera. Així este cop està dotada amb 3.000.000 €, mentre que en la primera convocatòria era de 1.800.000 €. La quantia final de l’ajut varia en funció de l’aforament de la sala.

En relació amb les ajudes gestionades per l’OSIC, hi ha tres convocatòries de subvencions extraordinàries. La primera té com a objectiu compensar pèrdues per la reducció forçada d’aforaments en espais escènics i musicals i es tanca el 23 de novembre. La segona pretén compensar la reducció d’ingressos en espectacles i concerts pel fet d’haver contret la covid-19 algun dels artistes o treballadors tècnics. La tercera s’adreça als dramaturgs i vol compensar les pèrdues per la reducció forçada dels aforaments. En el segon i el tercer cas la convocatòria tanca el 29 d’octubre.

Totes les ajudes es poden consultar al web del Departament de Cultura i, segons expliquen, van adreçats a “tot l’espectre de professionals i equipaments” del sector, en especial atenció a aquells més afectats.

Recuperació “lenta”

Segons les dades del Departament de Cultura, des de l’inici de l’any el sector cultural es recupera “lentament però de forma sostinguda”. Així, s’ha observat una reducció de persones afectades per ERTOs, ja que de gener a juny hi ha hagut un descens de tres punts en el nombre de treballadors en ERTO en l’àmbit cultural. Això suposa que un 9,7% dels treballadors en ERTO a Catalunya correspon al sector de la cultura.

Amb tot, el Departament de Cultura és “optimista” amb l’evolució del darrer trimestre de l’any, malgrat que és conscient que “queda molta feina per fer” per “canviar velles inèrcies i aconseguir canvis significatius”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies