HomeSuccessosDecomissen a Tortosa més de 100 quilos de llentiscle recol·lectat sense autorització

Decomissen a Tortosa més de 100 quilos de llentiscle recol·lectat sense autorització

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) i de la Guàrdia Civil de Tortosa van enxampar divendres passat, 31 de gener, quatre veïns de Reus que recollien, sense autorització, brots de llentiscle al terme de Tortosa.

Segons fonts policials, durant les últimes setmanes diversos ens municipals havien mostrat la seva preocupació per la collita indiscriminada de llentiscle en diferents boscos de la demarcació. Agents del Seprona van detectar una extracció massiva i indiscriminada d’aquest arbust pels voltants del paratge natural conegut com l’ermita de la Petja. Així, a primeres hores de divendres passat, durant la prestació d’un servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar en un camí forestal un vehicle estacionat. Dins hi havia una gran quantitat de rams de llentiscle salvatge.

A prop d’allí, els agents van veure un grup de persones que collien la planta, sense disposar de cap tipus d’autorització mediambiental per dur a terme aquesta pràctica. Havien arribat a recol·lectar 102 quilos de llentiscle, un arbust perenne de valor econòmic en jardineria i decoració, tant que fins i tot s’exporta. Tots ells van ser denunciats davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per infringir diversos conceptes de la llei del patrimoni natural i la biodiversitat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 97

Últimes notícies