HomeSense categoriaDel 25 al 31 de maig se celebra la XXII Setmana sense...

Del 25 al 31 de maig se celebra la XXII Setmana sense Fum

TERRES DE L’EBRE // Malgrat que la COVID-19 continua centrant l’atenció sanitària, és molt important mantenir la celebració en plena pandèmia de la XXII Setmana Sense Fum (http://www.setmanasensefum.cat/)  ja que el consum de tabac mata 10.000 persones cada any a Catalunya.

Per això, els equips d’atenció primària de Tortosa Est i Oest, s’han unit per a dur a terme activitats que incentivin la deshabituació al tabac i animen a la població a participar-hi. La idea dels organitzadors és que tots, exfumadors, fumadors, nens, adults, personal sanitari i societat s’uneixin per a un mateix objectiu: incidència de tabac zero.

Per exemple, al CAP El Temple i al CAP Baix Ebre hi ha una taula informativa, els professionals sanitaris faciliten informació dins de les consultes i disposen d’identificació relacionada amb la Setmana.

A més a més, han ideat un concurs a través de les xarxes socials que compta amb el suport dels següents comerços locals: ComuniKart, Òscar Lanau Fotografia, Farmàcia Bertomeu Lazaro, Farmàcia Roquetes Guillem Guimerà i Albithinia llicències i regals.

Per identificar el concurs, han creat el hashtag #incidenciatabaczero, i d’esta manera, tant nens com adults, poden compartir a través de les seves xarxes socials fotos, treballs manuals o dibuixos amb un missatge d’ajuda als altres perquè prenguin la decisió de deixar de fumar.

D’altra banda, com a novetat, volen aprofitar la setmana per anunciar que començaran els grups de deshabituació tabàquica en línia. Les persones interessades, ja poden contactar o acudir al seu CAP a inscriure-s’hi. És important recordar que a Catalunya tot el personal sanitari té formació per poder executar un pla d’intervenció per a la deshabituació tabàquica, així que si, per qualsevol motiu, el pacient no pogués participar en els grups esmentats anteriorment, pot contactar igualment amb la seva infermera o facultatiu de referència i sol·licitar ajuda.

Els hashtags que s’utilitzen enguany per fer difusió de temes relacionats amb la SSF 2021 són: #ssfcat21 #activatsensefum. I a l’enllaç: http://www.setmanasensefum.cat/materials.aspx hi ha materials per descarregar o imprimir, com per exemple una versió del pòster d’alta qualitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies