HomeSense categoriaDeltebre aprova provisionalment el POUM, a l’espera del darrer informe de costes...

Deltebre aprova provisionalment el POUM, a l’espera del darrer informe de costes de l’estat espanyol

BAIX EBRE // El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat, amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i l’abstenció d’ERC Deltebre i el PSC Deltebre, el POUM de manera provisional, fent d’aquesta manera una passa més en el recorregut de la seva aprovació definitiva.  A hores d’ara, per a la seva aprovació definitiva, només resta un segon informe de validació per part de costes de l’estat espanyol, el qual s’ha d’emetre durant els propers mesos. En tot cas, està previst que el mes d’octubre sigui la data definitiva en què Deltebre disposi del nou planejament urbanístic, una vegada rebut l’informe i aprovat per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “avui finalment, i després de l’aturada de la COVID-19, podem aprovar el POUM de manera provisional donant resposta favorable a més del 80% de les al·legacions presentades, sent d’aquesta manera, i conjuntament amb la participació ciutadana efectuada el seu moment, un document confeccionat per totes i tots, per a totes i tots”. 

En el marc del plenari s’han tornat a posar en valor les característiques del POUM: el microurbanisme, per solucionar els problemes urbanístics dels veïns i veïnes, la projecció socioeconòmica de Deltebre, que marca el futur del municipi a 20 anys vista amb nous sectors turístics, equipaments i espais verds, i l’ànima Delta, respectant el creixement sostenible i el model ciutat jardí, allunyant-se de les grans construccions. 

En el cas de Riumar, el nucli s’enfoca amb usos turístics i comercials, destacant l’ampliació del Port Pesquer i Esportiu, com un creixement sostenible que permeti segui consolidant aquest nucli de referència del territori per dinamitzar l’economia del nostre municipi. 

Les reaccions dels portaveus El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “el POUM és un document imprescindible, però no pensem que aquest POUM sigui de tots ni de totes. Trobem a faltar més participació i diàleg amb l’oposició, i a més ens segueix preocupant la sostenibilitat econòmica de determinades figures urbanístiques”. 

Per la seva banda, el representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha afegit que “necessito contrarestar tota aquesta informació que ens heu detallat, i els canvis que ha sofert el POUM en aquesta aprovació provisional. Per aquest motiu avui ens abstindrem”. 

El plenari també ha aprovat una modificació pressupost, amb l’abstenció PSC i ERC. Aquesta modificació servirà per a iniciar la segona fase d’accessibilitat del nucli urbà tot completant l’avinguda Goles de l’Ebre, i els carrers Pintor Sorolla, Bruc, Vincente Blasco Ibàñez, Germans Carsi, Mossèn Domènec, Tortosa, Aragó, Major, Ramon i Cajal i Estació. En aquesta actuació es destinaran 122.000€. A banda, també servirà per a realitzar una inversió, de 120.000€, d’adequació dels camins rurals més afectats, els quals s’han vist agreujats per l’aturada de la COVID-19 i també pel temporal Glòria. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies