HomeMedi AmbientDeltebre defensa el nou aparcament a la platja de la Marquesa després...

Deltebre defensa el nou aparcament a la platja de la Marquesa després que el Gepec n’haja demanat aturar les obres

El Grup Ecologista Gepec ha demanat aturar “immediatament” les obres del nou pàrquing que l’Ajuntament de Deltebre està habilitant a la zona de la Marquesa, ja que, diuen, poden afectar la nidificació d’ocells i provocar un impacte “greu” en espècies vulnerables i en perill. Per això demanen un canvi d’ubicació, fora de l’àmbit del Parc Natural. Des de l’Ajuntament de Deltebre han respost al Gepec que les obres compten amb totes les autoritzacions requerides i que s’està fent un projecte respectuós amb l’entorn.

Des del Gepec han fet arribar la denúncia per la construcció del pàrquing de la Marquesa a totes les administracions implicades i volen saber si el projecte compta amb un informe d’avaluació ambiental, “ja que no tenim constància de si s’ha fet i de si l’ha passat”, ha explicat Ximo Estellé, representant del Gepec. A més, consideren que els terrenys on s’està construint el pàrquing no és el millor espai per a situar un aparcament, ja que pot posar en perill la nidificació d’algunes espècies d’aus en situació de vulnerabilitat, com és el cas d’algunes parelles de perdiu de mar o de camesllargues i de corriol camanegre. També recorden que el nou aparcament està ubicat en un espai del Parc Natural, protegida per la Xarxa Natura 2000 i zona  Zepa, d’especial Protecció per a les Aus. És per això que demanen que es paren les obres i es reconsidere la ubicació.

Obra amb permisos i sense impacte ambiental

Des de l’Ajuntament de Deltebre, l’alcalde Lluís soler ha insistit que es tracta d’unes obres necessàries per a regular l’accés de vehicles a la zona i  ha assegurat que el projecte compta amb l’autorització de totes les administracions competents. Ha lamentat que “des del Gepec s’haja donat a entendre que estem fent una agressió mediambiental quan no és així. En cap cas estem fent una obra dura de formigó sinó un compactat de sorres per a habilitar una esplanada”.

Segons Soler si al Gepec “el que li interessa és salvaguardar el Delta d’agressions, el que hauria de fer no és un escàndol, sinó demanar una reunió amb l’Ajuntament i li haguéssem ensenyat els informes i explicat tot”. L’aparcament de la Marquesa ocuparà un espai de 8.700m2, amb capacitat per  a 400 vehicles.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 51

Últimes notícies