HomeSocietatDeltebre engega el procés de participació per decidir on invertir els diners...

Deltebre engega el procés de participació per decidir on invertir els diners de la Festa Major

BAIX EBRE // Coincidint amb el que hagués estat l’inici de les festes majors, l’Ajuntament de Deltebre ha presentat en roda de premsa el procés de participació ciutadana per tal que els veïns i veïnes del municipi, majors de 16 anys, puguin decidir en què invertir els 100.000€ que s’havien de destinar a les festes d’aquest any 2021.

Aquest procés de participació pot arribar a tenir fins a dues fases atenent als seus resultats. En la primera, que s’inicia tot just avui 14 d’agost i finalitza el dia 23 del mateix mes, la ciutadania podrà decidir si destinar els diners a les festes majors de l’any 2022 o bé realitzar una proposta d’actuació ja sigui a nivell d’inversió o de despesa corrent.

Si és el cas que en aquesta primera fase més d’un 50% de la ciutadania escull destinar els diners a les festes 2022, finalitzarà el procés de participació ciutadana i l’any vinent es reforçarà la dotació de Festes Majors amb 100.000€ més. Ara bé, si la ciutadania escull destinar els diners en altres actuacions, s’obrirà una segona fase del procés de participació amb l’objectiu que els veïns i veïnes puguin escollir entre les diferents propostes realitzades pels propis veïns i veïnes en la primera fase.  En aquest cas, s’informarà novament de les dates i procés de votació.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “Deltebre avança en una cogovernança compartida amb la ciutadania en tots aquells temes que són estratègics per al present i futur del municipi”D’aquesta manera, Soler ha posat en valor els diferents processos de participació ciutadana efectuats durant aquests darrers anys per a definir la urbanització de carrers, noms d’equipaments, projectes, etc.   

El regidor d’Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut, Andreu Curto, ha animat a la ciutadania “a donar la seva opinió i a participar en aquest procés ja que un municipi només pot avançar al costat de la seva ciutadania”.

La ciutadania podrà votar i presentar les seves propostes a través de la pàgina web www.deltebre.cat o bé presencialment, en horari d’obertura, a l’Ajuntament de Deltebre, al Centre Esportiu del Delta o al Consell de Riumar. En total, atenent al cens del municipi, podran participar 10.450 persones en aquets procés de participació ciutadana.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 17

Últimes notícies