HomeSense categoriaDeltebre estrena la Plaça de les Dones reivindicant la contribució de la...

Deltebre estrena la Plaça de les Dones reivindicant la contribució de la dona del Delta de l’Ebre

L’Ajuntament de Deltebre va escollir el dia Internacional de les Dones per inaugurar la plaça de les Dones, una plaça que neix des del consens de les entitats de dones del municipi i amb la finalitat, tal com va detallar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, de “dignificar una de les entrades principals del municipi des dels valors de la igualtat i posant en relleu el paper essencial que ha tingut la dona de Deltebre i del Delta de l’Ebre per entendre el desenvolupament de la nostra societat i del nostre territori”.

L’acte d’inauguració de la plaça va estar l’esdeveniment central de les activitats que l’ajuntament va programar per commemorar el Dia Internacional de les Dones. I ho va fer apel·lant a l’ànima i a l’essència de la dona del Delta. De fet, la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Gènere, Anna Giménez, va voler aprofitar el seu discurs per a recordar a “totes les dones heroïnes que durant tants i tants d’anys han treballat, a contracorrent, per dignificar el nom de la dona i que ara, amb aquesta plaça, tenen el seu homenatge”.

 

Figura “Dones de Fang”

Més enllà de la mateixa plaça, també es van descobrir les escultures hiperrealistes “Dones de Fang”, les quals formen part de la plaça, i esdevenen un “reconeixement a les Dones del Delta de l’Ebre per tota una vida de supervivència, de lluita, d’experiència i de força en un món masculinitzat”, tal com va detallar l’escultora Cristina Jobs en el marc de la presentació de les figures.

L’acte d’inauguració també va servir per a homenatjar a la dona més gran de Deltebre, Teresa Casanova, la qual ha complert recentment noranta-nou anys, i a les tres més joves, tres nadons nascuts aquest mes de febrer: Isis Cabrera, Iratxe Cortés i Irina Alexandra. A banda, les entitats de dones del municipi també van dirigir unes paraules al públic assistent per reivindicar el paper de la dona, i el regnat de Deltebre ha llegit el manifest del Dia Internacional de les Dones.

En la inauguració també hi va participar la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls, la qual va manifestar que “des del dia d’avui, Deltebre ja disposa d’un emplaçament per recordar que cada dia hem de treballar pels drets i per la igualtat de les dones”.

Finalment, l’acte es va finalitzar amb una actuació de la cantautora de les Terres de l’Ebre, Montse Castellà.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies