HomeSense categoriaDeltebre obre la porta a la defensa territorial dels correbous en un...

Deltebre obre la porta a la defensa territorial dels correbous en un punt de màxim risc abolicionista

“Esperem que esta batalla la puguem guanyar, tot i que esta vegada està complicat”. Així de simptomàtiques de l’actual context d’amenaça abolicionista sonaven les paraules del portaveu de Més Deltebre (ERC), Joan Alginet, en la seua justificació de l’aprovació de la moció que el seu grup va presentar conjuntament amb el d’Enlairem Deltebre (PDeCAT) i que també va rebre l’aprovació del PSC, en defensa de la “continuïtat de la celebració de les festes tradicionals amb bous, en totes les modalitats recollides a la Llei 34/2010”, la que blinda els correbous i posa les bases d’un manual de bones pràctiques de les festes amb bous “on tot està absolutament regulat”, manifestava Alginet al ple de Deltebre.

La moció reivindica aquella llei i tota la magnitud actual dels correbous, inclosos els capllaçats i els embolats, els més atacats per part dels col·lectius antitaurins.

El consistori ha traslladat la moció a les penyes taurines locals, la Delegació del Govern a l’Ebre, els grups parlamentaris catalans i, especialment, a l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, amb la idea que a través d’esta entitat es puga presentar i aprovar a la resta d’ajuntaments ebrencs implicats en la defensa de la tradició dels correbous, de manera que les comarques ebrenques aixequen la veu en un moment de màxima pressió abolicionista en què la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha obert la porta a un debat serè “des del territori i amb el territori”. “Ha arribat l’hora d’eliminar els correbous a Catalunya. S’han acabat les excuses”, declarava la incombustible activista Aïda Gascón, després de l’episodi de Vidreres en què un bou es va escapar i va haver de ser abatut després de dixar 19 ferits en l’incident. A més a més, els comuns ja han anunciat que proposaran l’absolució en el proper ple de política general, el 25 i el 26 de setembre al Parlament. “Atempten contra el benestar animal i també estem veient que posen en perill la vida de les persones”, justificava la diputada Jéssica Albiach. Però a Alginet no li preocupen els abolicionistes declarats, sinó els sectors d’ERC o del PDeCAT que també ho són: “La transversalitat política en això ens ha desvirtuat i allò que el 2010 era controlable ara ja és descontrolat”, va dir, amb referència a les veus antitaurines dins dels partits que van avalar la llei del 2010. “Ara ve la definitiva, i no em preocupen els adversaris, sinó els esforços que haurem de fer vostè i jo per a convèncer els nostres”, va adreçar a l’alcalde, Lluís Soler, un pes pesant dins del PDeCAT.

Soler es va limitar a subratllar “el compromís ferm de l’Ajuntament per a preservar la tradició dels bous i defensar-la allà on faça falta”.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 88

Últimes notícies