HomeTerres de l'EbreDeltebre posa en funcionament l’EuroDelta com a moneda de dinamització del...

Deltebre posa en funcionament l’EuroDelta com a moneda de dinamització del comerç local

BAIX EBRE // Des d’aquesta mateixa setmana, més de 60 comerços de Deltebre acceptaran l’EuroDelta, la moneda de Deltebre que l’Ajuntament de Deltebre ha posat en funcionament en el marc de les diferents  actuacions que s’estan duent a terme per donar compliment al Pla de Reactivació Socioeconòmica.  L’EuroDelta, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, neix amb “l’objectiu de dinamitzar el  comerç local i de proximitat, però també d’estar al costat de les famílies de Deltebre amb menys  recursos o que han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia o del temporal Glòria”.  

Soler ha explicat que “avui és el primer dia d’una moneda que ha vingut per a quedar-se i que  esdevindrà part activa de l’acció i de l’impuls del teixit comercial del nostre municipi”. Per aquest motiu,  avui l’alcalde de Deltebre, conjuntament amb la regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago,  la regidora de Serveis a les Persones, Lluïsa Ventura, i el vicepresident de FECOTUR, Ricard Chopo,  han visitat dues botigues que forment part de la xarxa de comerç local de l’EuroDelta.  

La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “a dia d’avui ja són 64 els  comerços que estan adherits a l’EuroDelta”. Santiago ha detallat que “amb la moneda no només podrem  adquirir productes d’alimentació o de primera necessitat, sinó també altres productes com joguines,  roba d’esport, serveis de perruqueria, etc”. La xarxa de comerços adherits i serveis corresponents es  pot consultar a la web de l’Ajuntament de Deltebre.  

 

Qui pot accedir als EuroDeltes?

L’EuroDelta està obert a la ciutadania de Deltebre que compleixi requisits com el fet d’estar en una  situació d’inestabilitat laboral i econòmica, persones que han patit una reducció voluntària de les rendes  de treball o de la factura, persones que estan afectades per un ERTE, etc. Atenent a les casuístiques,  es poden rebre de 120€ a 300€ distribuïts en monedes de 5€, 10€ i 20€ EuroDeltes. Els EuroDeltes es  poden demanar cada trimestres.  

A hores d’ara, tal com ha detallat la regidora de Serveis a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, són  més de 20 les famílies de Deltebre que ja disposen de més de 550 EuroDeltes, i aquesta xifra es doblarà  en breu atenent a les sol·licituds que s’estan tramitant a hores d’ara. La regidora ha recordat l’aposta  que realitza el govern municipal per les polítiques socials. En aquest sentit, a hores d’ara s’han  beneficiat més de 200 famílies, amb un import de 36.000€, amb ajuts als tributs municipals, activitats  extraescolars, plusvàlues, ajuts d’urgència social, tarifa social de l’aigua, connectivitat, etc.  

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 84

Últimes notícies

-->