HomePolíticaDeltebre sol·licita un informe a la Comissió Jurídica de la Generalitat per...

Deltebre sol·licita un informe a la Comissió Jurídica de la Generalitat per resoldre el contracte de l’aigua potable

El govern de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat en roda de premsa els punts més destacats de la sessió plenària del mes de setembre. Entre aquestes, cal posar en relleu la sol·licitud que l’Ajuntament de Deltebre efectua a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya per tal que dictamini si procedeix la resolució del contracte, per causes de nul·litat de ple dret, que actualment vincula l’ajuntament amb SOREA pel que fa al servei d’aigua potable i clavegueram fins  l’any 2037.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “Deltebre és un municipi amb greuges històrics que afecten al dia a dia de la ciutadania com és el cas d’una xarxa d’aigua potable que presenta unes pèrdues de rendiment del 70% de la seva capacitat”. Soler ha explicat que l’actual contracte amb l’empresa finalitza l’any 2037 i no contempla cap inversió per a la millora de la xarxa a càrrec de l’empresa. En aquest sentit, Soler ha afegit que “no podem permetre que la ciutadania hagi de sufragar el cost d’aquestes inversions i que hagi d’assumir les conseqüències de les gestions equivocades en el passat”. En tot cas, Soler ha detallat que l’objectiu principal d’aquesta actuació, si finalment es pot acabar resolent el contracte, és que la ciutadania “pugui gaudir d’un millor servei d’aigua potable, amb un major rendiment i pressió”.

A banda d’aquest punt, en el plenari també es debatrà l’aprovació definitiva de les contribucions especials per a la urbanització del carrer Riu Besós, com també es detallarà el compte general de la corporació de l’any 2020 el qual contempla l’estabilització de l’endeutament en mínims històrics, amb una ràtio del 44%, i un romanent de tresoreria que supera els 4.800.000€.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 54

Últimes notícies