HomeSense categoriaDeltebre tindrà 650 places d’aparcament regulat i de pagament a la Marquesa...

Deltebre tindrà 650 places d’aparcament regulat i de pagament a la Marquesa i a la Bassa de l’Arena

DELTEBRE // Deltebre disposarà este estiu d’un miler de places noves d’aparcament regulat per a atendre l’increment de visitants i evitar els problemes de massificació de vehicles que es van viure per Setmana Santa i també l’estiu passat. L’Ajuntament habilitarà un nou aparcament a la platja de la Marquesa i el camí del Fangar de 8.700 m2 i 400 places i un altre aparcament de 7.000 m2 per a 250 vehicles, a la platja de la Bassa de l’Arena. A més, també es disposarà del centenar de places per a autocaravanes a l’aparcament provisional situat a la zona urbana del Parc Fluvial, que es dotarà de serveis amb un punt d’intercanvi d’aigües  i accés wifi . Estes tres zones estaran regulades per una nova tarificació, anomenada zona groga, i que permetrà estacionar 4 hores al preu de 5 euros i la tarifa per a un dia sencer d’estacionament serà de 8 euros. L’Ajuntament també habilitarà una zona verda al passeig del nucli de Riumar per a controlar l’aparcament i amb la mateixa tarificació que la zona blava del centre comercial de la Cava. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, confia que amb esta nova regulació d’un miler de places d’aparcament es puga donar resposta al sector turístic, “a un preu simbòlic”, i a més es puga “controlar i regular tota l’afluència turística que tenim i que vam veure a l’estiu i a la Setmana Santa, que era una necessitat de regular-ho”.

L’Ajuntament de Deltebre ha explicat que els habitants de Deltebre quedaran exempts del pagament d’estes noves zones d’aparcament regulat. La inversió prevista en l’arranjament dels dos nous pàrquings serà de 220.000 euros i la previsió és que puguen estar operatius al mes de juliol. En el cas dels aparcaments situats a les platges de la Marquesa i de la Bassa de l’Arena, l’Ajuntament ha hagut d’arribar a acords de cessió, amb Costes de l’Estat, i amb propietaris privats. “El problema que tenim és que l’Ajuntament no disposa de terrenys en estos indrets. Es tracta o d’espais protegits, o de Costes, o de propietats privades. Per això hem hagut d’arribar a convenis amb propietaris privats i demanar autorització a Costes, que esperem que arribe abans del juliol, i poder fer estes inversions”. Les obres per a l’adequació d’estes dos emplaçaments s’iniciaran en les pròximes setmanes si, en el cas de l’aparcament de la Marquesa, arriba l’informe favorable per part de Costes. Pel que fa als terrenys de la Bassa de l’Arena, s’ha arribat a un acord de cessió amb els propietaris durant quatre anys sense cap cost econòmic.

Pel que fa a la zona d’autocaravanes del Parc Fluvial, el govern ha insistit que es tracta d’un aparcament provisional, a l’espera que amb el nou POUM es puga destinar una zona definitiva per a l’aparcament d’autocaravanes. Cal dir que en el Ple d’este dimecres a la nit, ERC- Més Deltebre va presentar també una moció on demanava precisament que l’Ajuntament habilités nous aparcaments provisionals per a autocaravanes al municipi, que dotés de serveis els que ja estan ocupats per autocaravanes com el del Parc Fluvial i que estudie la capacitat de càrrega dels principals punts d’afluència turística per a evitar la sobremassificació que es va viure la passada Setmana Santa. “Hem d’evitar les imatges de massificació i descontrol de Setmana Santa i buscar una solució a una tipologia de turisme que ha augmentat de forma considerable”, va dir el portaveu republicà Joan Alginet, en la roda de premsa prèvia al Ple.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 90

Últimes notícies