HomeSense categoriaDeltebre xifra en 9,5 milions d'euros el cost de reparar els danys del...

Deltebre xifra en 9,5 milions d’euros el cost de reparar els danys del temporal Glòria 

L’Ajuntament de Deltebre ha aprovat este dimecres a la nit, en un Ple extraordinari i urgent, la proposta de declaració de zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil, el que anteriorment es coneixia com a declaració de zona catastròfica.

El municipi xifra en 9,5 milions d’euros el cost de les inversions que caldrà fer per reparar tots els desperfectes del temporal Glòria i en dur a terme accions de regeneració de platges. “No podem viure cap llevantada més sense les estructures necessàries que ens permeten mantindre la morfologia actual del Delta”, ha dit l’alcalde Lluís Soler. 

En el marc del Ple, el govern municipal ha presentat un informe de valoració dels danys del pas del temporal Glòria al municipi de Deltebre. L’informe parla de 6.445 metres de platges afectades, 26 metres de línia costanera “engolida” pel mar en determinats punts, desperfectes en 5.999 metres de desaigües i en 3.834 metres de camins municipals. També ha quedat afectada l’estació de bombament de Pal, s’han enfonsat diverses plataformes de producció aqüícola, hi ha hagut afectacions en 49 carrer i s’han comptabilitzat 33 arbres caiguts. A més alguns equipaments municipals com el cementiri han patit danys. L’alcalde també ha recordat altres afectacions com els talls d’electricitat – dimarts un 85% de la població va estar 6 hores sense llum-, el fet que 1.600 alumnes s’hagen quedat sense classe durant dos dies o la merma en la producció d’arròs que provocarà la intrusió salina la pròxima collita. 

La proposta insta l’Estat i la Generalitat a dur a terme “les accions necessàries amb la finalitat de poder recuperar i restablir la normalitat de les zones afectades”.

El grup municipal d’ERC – Més Deltebre ha donat total suport al govern municipal per la resposta que s’ha donat davant la situció d’emergència del temporal i ha insistit que el temporal Glòria ha tingut conseqüències devastadores per al Delta i el portaveu, Joan Alginet, ha posat damunt la taula la necessitat urgent d’actuar al Delta: “El temporal ho ha evidenciat però el mal fa anys que està fet i concidio en una frase que sovint reivindica l’alcalde quan diu que ja és hora de passar de la inacció a l’acció”.

El portaveu del PSC, Aleix Ferré, ha donat suport a la petició, “els danys són molt i alguns de greus”, ha insistit, i ha dit també que la gent del Delta “mereixem les diculpes de la Generalitat i de l’Estat per anys d’inactivitat i de passotisme”.

 

 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 53

Últimes notícies