HomeSense categoriaDemanen set anys i mig de presó per un home acusat d'abusar...

Demanen set anys i mig de presó per un home acusat d’abusar sexualment de tres menors per les xarxes socials

ACN Tortosa .- Fiscalia demana un total de set anys i mig de presó per un home acusat de cometre abusos sexuals contra tres nenes menors d’edat a través de les xarxes socials –delicte conegut com a ‘grooming‘-.

El cas, investigat pel jutjat d’instrucció número 2 de Tortosa, arribarà en breu a judici. A principis de 2015, l’home, que tenia 33 anys, va aconseguir el número de telèfon d’una menor gràcies a un perfil fals de Facebook. D’aquesta manera va començar a contactar amb ella a través de Whatsapp, enviant-li fotos de nois nus o vídeos de masturbacions masculines i, a canvi, demanant-li que li enviés fotos i vídeos seves de contingut sexual. Un any després, fins i tot, va intentar mantenir un encontre sexual amb ella, que no es va produir. A través de la noia, l’home va poder contactar i va abusar presumptament a través de mitjans tecnològics de dos de les seves amigues, dues germanes de 10 i 15 anys.

Per aconseguir el seu objectiu inicial de contactar amb la primera nena, l’acusat va crear un perfil de Facebook fals amb el qual es feia passar per un noi de disset anys. Establert el primer contacte, tots dos van intercanviar els seus números de telèfon mòbil. La nena, fins i tot, va compartir el de l’home amb les dos germanes amigues seves que també van acabar sent víctimes. 

A través del Whatsapp l’home va començar a enviar-li fotos i vídeos de nois joves d’alt contingut sexual amb frases on explicitava la seva voluntat de mantenir relacions sexuals amb ella. A més, va reclamar-li a la nena que li n’enviés de seves. La menor li va enviar una foto i un vídeo d’una noia que no s’identificava. Al  mes de març de l’any 2016, l’acusat va iniciar els tràmits per mantenir una trobada sexual amb la nena, arribant-li a plantejar de quedar en un hotel de Tarragona. Una cita que no va arribar a tenir lloc.

Va ser aproximadament partir d’aquesta mateixa data quan l’acusat va començar a mantenir converses via Whatasapp amb una altra menor de deu anys, dient-li que ell en tenia setze i que tenia interès a saber la de la nena. També li va enviar fotos de nois joves nus o mig nus a més de vídeos de masturbacions. Hauria utilitzat aquestes imatges per exigir a la nena que li enviés un vídeo d’ella mateixa masturbant-se, com així finalment va fer.

Posteriorment, va aconseguir que li enviés un altre vídeo tocant-se davant d’un espill i, posteriorment, dient-li que s’havia enamorat del seu cos així com insinuacions sexuals explícites.

En el mateix interval de temps va contactar també amb la germana gran d’aquesta última menor, una nena de 15 anys. Li va requerir repetidament que li enviés vídeos i fotos d’ella amb contingut sexual. En aquest cas, però, la víctima s’hi va negar.

Per tot plegat, Fiscalia sol·licita per a l’acusat tres penes de 22 mesos de presó cadascuna pels tres presumptes delictes d’abusos sexuals comesos amb mitjans tecnològics, tipificats a l’article 183 ter. 2 del Codi Penal. Addicionalment, i en el cas de la nena de tretze anys, també li reclama dos anys de presó per un presumpte delicte d’abusos sexuals comesos amb mitjans tecnològics, tipificats en l’article 183 ter.1 del Codi Penal, per l’intent de concertar una cita amb la menor. A més, li imposa la prohibició d’acostar-se a les víctimes a menys de 500 metres o comunicar-s’hi durant tres anys així com un període de llibertat vigilada de quatre anys. També sol·licita indemnitzar les menors de tretze i deu anys amb 10.000 euros cadascuna i la de quinze anys amb 2.000 euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 49

Últimes notícies