HomeSense categoriaDenuncien dos pescadors recreatius per pescar tonyina vermella en època de veda

Denuncien dos pescadors recreatius per pescar tonyina vermella en època de veda

El Seprona de la Guàrdia Civil ha denunciat dos pescadors recreatius per capturar amb mort dos exemplars de tonyina vermella en època de veda. Amb motiu de diverses queixes de professionals dedicats a la pesca d’aquesta espècie, el cos policial va establir controls en ports de baixa activitat, idonis per a la descàrrega de captures il·lícites. Al primer pescador el van enxampar la setmana passada a la rampa de Riumar, a Deltebre, al vespre. Els agents en van sospitar pel fet que amarrés tan tard, van inspeccionar l’embarcació i hi van trobar un doble fons amb un sistema de refrigeració on hi havia una tonyina de 85 centímetres i uns 60 quilos. A l’home ja l’havien denunciat més de trenta vegades per fer activitats pesqueres il·legals.

També la setmana passada, efectius del Seprona, en coordinació amb inspectors de Pesca de la Generalitat, van interceptar un vehicle que pretenia abandonar el port pesquer de Calafat, a l’Ametlla de Mar. A dins duia un refrigerador portàtil de grans dimensions que contenia diverses parts de tonyina vermella trossejada, sense cap, vísceres i cua amb un pes d’uns 50 quilos. Segons els agents, previsiblement estava preparat per a introduir-lo en la cadena alimentària fora del circuit legal, i sense sotmetre’s a controls administratius i sanitaris.

Per aquest motiu es van comissar els exemplars capturats i van extreure’ls mostres per a l’anàlisi genètic. A més, la Guàrdia Civil va aixecar acta als dos pescadors per infringir la Llei 3/2001 de Pesca Marítima de l’Estat, per la tinença i descàrrega d’exemplars de tonyina vermella en època de veda.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

19 + = 20

Últimes notícies