HomeSuccessosDesarticulada una organització criminal dedicada a l'explotació sexual a l'Aldea i Amposta

Desarticulada una organització criminal dedicada a l’explotació sexual a l’Aldea i Amposta

Una veïna d’Amposta dirigia una organització criminal transnacional dedicada, a l’explotació sexual de dones en pisos de cites d’Amposta i L’Aldea, el qual ha estat desarticulat per la Policia Nacional.

En l’operació han estat alliberades cinc víctimes i s’han detingut deu persones, decretant-se l’ingrés a presó de la responsable de l’organització, i dos integrants més.

Les víctimes eren captades a Paraguai amb falses ofertes per a treballar en la cura de persones grans. Una vegada arribaven a Espanya, eren prostituïdes en pisos de cites situats a les localitats d’Amposta i l’Aldea, per a pagar el deute contret amb l’organització, on també eren obligades a consumir i vendre substàncies estupefaents a clients i toxicòmans.

Els agents han dut a terme quatre entrades i quatre inspeccions a pisos de cites d’Amposta, a les quals se sumen dos inspeccions més en pisos prostíbuls del municipi de L’Aldea.

Durant els escorcolls s’han intervingut un total de 8.605 euros en efectiu, 19 grams de cocaïna, dos balances de precisió i substància de tall, sis telèfons mòbils, un ordinador portàtil i diversa documentació rellevant per a la recerca.

 

La investigació

La investigació es va iniciar quan els agents van rebre diverses informacions que revelaven l’existència d’una organització criminal dedicada a l’explotació sexual de dones en pisos de cites a les Terres de l’Ebre.

Els agents van poder constatar que l’entramat estava dirigit per una dona d’origen paraguaià que residia en la localitat d’Amposta.

L’organització comptava amb col·laboradors, que eren els familiars de la principal responsable, encarregats de seleccionar i captar a dones que vivien en situacions de vulnerabilitat, a les quals oferien la possibilitat de viatjar a Espanya per a treballar en la cura de persones grans.

 

Una agència de viatges

L’organització, amb la col·laboració d’una agència de viatges del país sud-americà, traslladava a les dones amb avió fins a Espanya, amb escala prèvia a França.

La mateixa agència era l’encarregada de proporcionar a les dones les instruccions i els diners necessaris (aproximadament 2.000 euros) per a solucionar amb èxit l’encreuament de fronteres. Una vegada a França, i després de retornar els diners a personal de l’esmentada agència, les dones viatjaven fins a l’aeroport del Prat de Barcelona, on eren recollides per l’organització i traslladades a la localitat d’Amposta.

Quan les dones eren allotjades en algun dels pisos, rebien la notícia del deute econòmic contret amb l’organització, que havien de saldar exercint la prostitució en els pisos de cites dels quals disposaven. Per a garantir la varietat en l’oferta als seus clients, la responsable de l’organització acordava amb altres proxenetes l’intercanvi de dones.

Les víctimes eren obligades a consumir i vendre substàncies estupefaents als seus clients i a altres compradors, fet que els agents van poder constatar en un dels pisos que s’havia convertit en un punt de venda per a toxicòmans.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 76

Últimes notícies