HomeSense categoriaDesencallat el projecte d’electrificació rural d’Ascó

Desencallat el projecte d’electrificació rural d’Ascó

El passat mes de febrer, la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE), va donar el vistiplau al projecte d’electrificació rural de baixa i mitja tensió en sòl no urbanitzable d’Ascó per a diverses parcel·les de les partides de la Bassa, la Guitarra, el Pouet i les Serres.

Aquest projecte es remunta a fa més de deu anys en què no s’havia acabat de donar curs, i l’equip de govern, amb la voluntat d’anar resolent aquells temes que es trobaven encallats des de fa molts anys, va realitzar les gestions pertinents per donar-li solució. Després d’haver de ser modificat en dues ocasions, el 2017 la CUTE va suspendre l’aprovació definitiva del projecte fins que no es justifiqués la necessitat del subministrament elèctric i la finalitat en cadascuna de les parcel·les afectades pel projecte d’electrificació rural.

És així com des de l’ajuntament, aquest estiu passat, es va reemprendre el procés, i es va afegir una addenda al projecte argumentant que en un moment en què cal diversificar l’economia del municipi, cal fomentar, entre d’altres, l’activitat agrària i ramadera, que antigament era el suport econòmic del municipi, i un dels principals eixos és la creació de les diferents infraestructures per al desenvolupament i modernització del sector primari. A més, també es va aportar un document en què cada propietari especifica la finalitat del subministrament elèctric a les seves parcel·les: il·luminació de construccions agrícoles existents, funcionament de bombes i motors de sistemes de reg, finalitats ramaderes i connexió de pastors elèctrics.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre encarrega a l’Ajuntament d’Ascó de vetllar que el procés d’execució del projecte s’adeqüi a les consideracions de l’administració quant a impacte i integració paisatgística i que la llicència municipal no s’atorgui per un subministrament elèctric amb finalitat diferent a l’agrícola.

ImaginaRadio
ImaginaRadio
ImaginaRàdio
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 15

Últimes notícies