HomeSocietatDestacats ornitòlegs visiten les Salines de la Trinitat per conèixer la seva...

Destacats ornitòlegs visiten les Salines de la Trinitat per conèixer la seva biodiversitat

Ornitòlegs de diferents punts de l’estat i també dels EUA han visitat aquests dies les Salines de la Trinitat, aprofitant la darrera edició del Delta Birding Festival.

Tots han coincidit a dir que les Salines de la Trinitat són un dels llocs més important del món en el referent a la varietat, cria i nidificació d’aus, la biodiversitat de la zona i el clima, així com les aigües salobres que impedeixen la presència de peixos i si la de gran varietat d’insectes, que suposen la principal font alimentària dels ocells. Aquests arguments, junt amb la tranquil·litat de la zona, la converteixen en un lloc excepcional per a la presència d’un gran nombre d’aus, entre les quals destaquen els flamencs i els xatracs, situant-la entre els 10 llocs del planeta més rellevants en quant d’interès ornitològic.

D’altra banda, el coordinador de l’Urdaibai Bird Center d’Euskadi, Edorta Unamuno, ha afirmat que el Delta de l’Ebre és la joia de la corona de la Mediterrània i que la zona de la punta de Banya i en especial les salines, en són el principal exponent, un lloc que assegura caldria donar conèixer tant als habitants del territori com a la resta del país i d’Europa. Edorta Unamuno assegura estar enamorat del Delta i ha recordat que “més enllà de la cultura de la sal en àrees naturals, que em sembla importantíssima, hem d’ajudar a potenciar la flora i la fauna i tota aquesta biodiversitat i no només des del punt de vista de la conservació. Si vols conservar el teu entorn, has de conèixer el que tens i un lloc que no es coneix, no es valora ni es cuida com és degut”.

Tots van tenir l’oportunitat d’observar com els flamencs estan iniciant els preparatius de la temporada de cria en els diferents cordons que separen les basses salineres que gestiona Infosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 26

Últimes notícies