HomePolíticaDimecres 5 de gener a les nou del matí ple per debatre...

Dimecres 5 de gener a les nou del matí ple per debatre la moció de confiança a l’alcaldessa de Tortosa

Els 21 regidors de Tortosa han estat convocats a una sessió extraordinària del ple de l’ajuntament que té com únic punt de l’ordre del dia el plantejament, per l’alcaldessa, Meritxell Roigé, d’una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del Pressupost General de l’Ajuntament de Tortosa per a l’exercici 2022.

Serà dimecres 5 de gener a les nou del matí en una sessió especialment transcendental, perquè de no prosperar, com va passar amb els pressupostos, l’oposició tindrà trenta dies per presentar una moció de censura amb el nom d’un candidat per ocupar l’alcaldia. Si no ho fan, els pressuposts quedaran automàticament aprovats, i l’actual govern legitimat per poder continuar en les seves funcions. Els dos blocs de l’ajuntament de Tortosa els formen per una part els 10 membres de l’equip de Govern (Junts per Tortosa i PSC), i per una altra els 11 regidors de l’oposició (Movem, ERC, Ciudadanos i CUP).

La llei preveu que un alcalde pugui presentar una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació de diferents assumptes, un d’ells és el cas del pressupost de l’Ajuntament. Si es perd, s’obre pas a trenta dies de termini perquè l’oposició presenti una moció de censura que haurà de comptar amb una majoria absoluta per ser aprovada. La normativa també indica que l’alcalde d’un municipi no podrà plantejar més d’una qüestió de confiança en cada any, comptat des de l’inici del seu mandat, ni més de dos durant la durada total d’aquest. A més, la llei indica que tampoc es podrà plantejar una qüestió de confiança en l’últim any de mandat.

La moció de censura haurà d’anar signada pels 11 regidors que van votar en contra del pressupost, amb un document comú i un únic indicant el nom de l’alcaldable proposat per tots els signants. Per l’actual situació de la Covid el ple es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament: https://www.youtube.com/watch?v=bxJyvF0Yw2s

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 14 = 20

Últimes notícies