HomeEntrevistesDolors Queralt (Directora de l’Institut Daniel Mangrané) · “L’educació del nostre país...

Dolors Queralt (Directora de l’Institut Daniel Mangrané) · “L’educació del nostre país està en un moment complex però engrescador”

Pregunta: El vostre centre educatiu es va convertir en institut escola el 2011, el 2015 va començar una nova etapa liderada per vostè. Com creu que ha canviat el centre des que n’és vostè la directora?

Resposta: És cert que el curs 2015-16 vam començar un nou projecte amb un nou equip directiu, però ens agrada sempre posar de relleu tota l’excel·lent feina i trajectòria consolidada que fins aquell moment s’havia fet i que ens ha permès avançar amb pas ferm. Considero que em ha anat evolucionant des d’una perspectiva de lideratge transformacional, tenint en compte tota la comunitat educativa, amb una visió compartida i comunicada, acompanyant el desenvolupament professional des d’una perspectiva d’escola que aprèn, reforçant la cohesió i la inclusió .

P: El vostre centre va ser distingit amb el Premi Ensenyament de la Fundació Cercle d’Economia, és el primer cop que un centre educatiu ebrenc rep este premi, què creu que ha fet el vostre centre mereixedor del premi?

R: Tenim un projecte que partix d’un somni i que a partir de dinàmiques d’empoderament dels diferents agents de la comunitat educativa des d’una perspectiva 360, treballa conjuntament en favor de la millora de la qualitat educativa, fent tot el possible per a aconseguir l’èxit educatiu. Valorem este reconeixement com la validació i el reconeixement al nostre projecte educatiu. Un projecte innovador que posa l’alumnat al centre del procés, amb una organització, cultura i línia de centre pròpia i específica, adaptada al nostre context i amb la mirada posada en el nostre alumnat sempre de la mà de les nostres famílies.

P: Com veu el futur del centre?

R: L’educació del nostre país està en un moment complex però engrescador. Som moltes les persones, associacions, agents educatius i administracions que de manera conjunta i alineada estem treballant per dissenyar unes propostes globals, d’entorn educatiu més enllà dels centres, entenent les ciutats i els pobles com a agents educatius. Considero que el nostre centre està en esta línia de visió i planificació estratègica. Entenem que capacitats com la cooperació, la creativitat, el pensament crític, la comunicació i especialment l’adaptació al canvi constant, han de ser competències que duguen a les motxilles quan surten del nostre centre. El dia a dia i la cultura de centre, cal que estiga impregnada de valors com la inclusió, el respecte, la solidaritat, la coeducació, la cultura de l’esforç, la sostenibilitat, la responsabilitat i l’autonomia.

P: El curs passat el Daniel Mangrané va rebre també el Premi Baldiri Escola, pel seu projecte artístic MangArt. Tota la comunitat educativa va poder decidir, per votació, a què destinaven els 3.000 euros d’aquell premi. Enguany, heu rebut 10.000 euros pel Premi d’Ensenyament de la Fundació Cercle d’Economia, ja sabeu en què els destinareu finalment?

R: Encara ho hem de decidir. Buscarem alguna manera també compartida, per a concretar a què es destinen. Intentarem complementar alguna de les línies de treball en les quals ja estem implementant, i que formen part del nostre projecte. Per a nosaltres, el major premi ha estat el reconeixement que això ha representat per a totes les persones que formen part del projecte i que dia a dia posen en la seua feina molt més del que se’ls podria demanar, gràcies a la implicació, vinculació i compromís que senten amb el centre. Este és el millor regal que ens podien fer, i l’hem de celebrar, quan puguem, com es mereixen totes i cadascuna d’elles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies