Dona’m la mà

Enguany, no tindrem la festa que fa 20 anys celebrem l’associació Mossèn Ovidio Tobies, “Dona’m la mà” lo dilluns de la Cinta al migdia.

Però m’agradaria dir que la nostra festa hauria de ser més bonica que mai, més celebrada, més aplaudida.
La pandèmia ha tret a la llum el millor de natros mateixos, els valors humans que volem reconèixer en l’ésser humà.
Em venen a la memòria els eslògans que els jóvens de l’associació van escriure al seu inici: “Dona’m la mà si sol no pots, dona’m la mà com un amic, com un germà”.

Tots estos valors s’han fet autèntica realitat als nostres ulls. Ho veig com una llum que ensenya el camí que et pot fer feliç.Perquè sempre és més feliç qui dona que qui rep.

Recordo unes paraules de fa molt temps de Mossèn Ovidio: “Si vols ajudar algú, no ho facis com una almoina que t’hagi d’agrair. Ofereix-li com un préstec que algun dia et pugui tornar”. Potser no serà així, però aquella persona es sentirà millor i tu també”. Gràcies Mossèn Ovidio. Esta matinada em sento contenta, en lo cap clar, als 90 anys.

Em ve a la memòria el que ens va escriure el dia de la presentació del projecte el meu gran amic Federico Mayor Zaragoza: “L’únic fruit que no podrem recollir mai és aquell que no haguéssim sigut capaços de plantar”. I en el nostre projecte, com a pensament prioritari, vam escriure les paraules de sant Joan: “Al final de la vida, ens examinaran d’amor”.

L’any passat, a 20 anys de tot això, vam premiar, per votació popular a la PDE, l’Orfeó Tortosí i l’associació Sant Francesc Gil de Federic.

Em sembla significatiu, ja que la lluita pel riu és l’únic que ha unit els pobles de les Terres de l’Ebre i això és imprescindible per a tot. “La unió fa la força”, diuen, i és ben cert.
L’Orfeó, tants anys en la il·lusió per la música, que els fa i ens fa tan feliços.
I sant Gil de Federic, la mostra més gran de fe, donà la vida pels altres a l’altra part de món. En aquelles terres tan llunyanes, encara hi ha memòria del seu nom…
Com diem a Tortosa: “Què hi farem? Seguirem sent com som, o intentarem pensar més en los altres, millorar en benefici del futur dels nostres nets?

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 4

Últimes notícies