HomeTerres de l'Ebre‘Dones de fang’, dos composicions d’escultures hiperrealistes, és el projecte que Cristina...

‘Dones de fang’, dos composicions d’escultures hiperrealistes, és el projecte que Cristina Iglesias crearà per a la plaça de les Dones

L’artista de Deltebre Cristina Iglesias ha començat esta setmana a retransmetre en directe el procés de creació del conjunt d’escultures que formaran part de la futura plaça de les Dones, ubicada a l’antic espai de Mobles Delta.

L’artista té previst esculpir fins a quatre escultures hiperrealistes de resina a escala real que simbolitzaran la força i la llum de la dona del Delta. Estes escultures seran el primer exemple al món d’escultura pública hiperrealista en un espai exterior i és per això que l’artista, que compta amb prop de 200.000 seguidors al perfil d’Instagram de Babyclon, ha decidit fer en directe tot el procés de creació, a excepció d’aquells passos que formen part del secret industrial de l’autora. 

Segons ha explicat l’artista a través de les xarxes socials, el projecte està format per dos peces, amb un conjunt de dos escultures cadascuna. Una l’ha batejada com La xica (mare la xica!), que consta d’una composició formada per la figura d’una xiqueta hiperrealista combinada amb una figura de la seua iaia i que tindrà un acabat translúcid. “Esta escultura simbolitza el record d’esta generació gran que ens ha deixat la seua cultura, els seus coneixements, i, en definitiva, el que som avui dia”, ha assegurat Iglesias, que ha matisat que l’escultura transparent de la figura de la iaia “no pretén simbolitzar un ésser espiritual, sinó un record que, d’alguna manera, està present, que ha superat qualsevol patiment, que ha estimat amb passió, tendresa i veritat”.

El segon conjunt d’escultures portarà el nom de La valenta (Aixeca’t valenta!) i que estarà formada per una dona ajupida i una altra que l’ajuda a aixecar-se. Segons ha explicat Iglesias “esta escultura representa la força de la dona davant de qualsevol obstacle, i que la rendició no és una opció. Dona treballadora que mai s’ha de rendir, responsable i emprenedora”.  Cada escultura comptarà amb més de 40 capes de resina esculpida i Iglesias ha anunciat que farà servir diverses tècniques escultòriques, entre elles el ‘lifecast’ que consistirà a traure motlles de diferents parts del cos a desenes de dones del Delta, de manera que les escultures no només les representaran sinó que també formaran part del procés de creació i ajudaran a donar forma a les escultures.

Esta setmana Iglesias ha mostrat ja els esbossos inicials del projecte i la setmana que ve començarà el treball d’escultura que s’allargarà al voltant de sis mesos. L’artista confia que les escultures puguen estar finalitzades al mes de febrer.

La plaça de les Dones s’està construint a l’antic solar de Mobles Delta, just a l’entrada al nucli de Deltebre per l’avinguda Goles de l’Ebre, i serà un nou espai públic que comptarà amb tres envelats de diferents mides per a la realització de diferents activitats i amb un espai per a infants.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 54

Últimes notícies