HomeEconomiaDos ebrencs creen un projecte per a apropar la tecnologia 3D a...

Dos ebrencs creen un projecte per a apropar la tecnologia 3D a l’usuari

El planer Eric Bel, enginyer mecànic, i el tivenysenc Pau Mauri, enginyer en disseny industrial, han creat Fabriko3D, una iniciativa que té el propòsit d’apropar la tecnologia 3D a la ciutadania general.

Es tracta d’un web que oferix la descàrrega de productes acabats per a ser impresos fàcilment a casa amb una impressora especialitzada. Esta pàgina, proveïdora de 3D funcionals, presenta peces innovadores i visualment atractives dissenyades pels dos ebrencs.

Segons explica un dels desenvolupadors, Pau Mauri, així es dona resposta a la necessitat de treballar amb esta tecnologia des d’un àmbit més domèstic. “Anem a buscar el particular, que els usuaris puguen treballar amb 3D des de casa”, assenyala, i afegix que “hi ha poques impressores al mercat a escala particular: tot el que existix són els makers, que tenen màquines a casa, però també uns coneixements més elevats. Hi ha també moltes pàgines web d’on es poden traure referències, però no tot són productes útils, funcionals i fàcils d’imprimir. Nosaltres proporcionem els arxius 3D necessaris i després l’usuari seguix uns determinats passos per a imprimir de forma fàcil i sense grans coneixements”.

En este sentit, en el projecte preval la qualitat, però també l’aproximació a la tecnologia d’una manera senzilla i intuïtiva. En el web es presenten els productes categoritzats per temàtiques i amb una oferta, que els impulsors van augmentant. L’usuari pot seleccionar i descarregar fàcilment allò que li interessa de forma gratuïta o per un preu que pot anar des dels 5 cèntims fins als 3 euros.

Els dissenys també estan creats i testats perquè funcionen correctament i siguen òptims en la impressió, sempre garantint la funcionalitat i sense necessitat que l’usuari haja de fer-hi modificacions. D’altra banda, tot i que en estes peces no s’hi puguen fer canvis, es busca també la implicació dels usuaris, a través d’un espai habilitat on es poden fer propostes.

D’esta manera, es pretén que tots els usuaris d’impressores 3D no només puguen gaudir imprimint productes funcionals, sinó també acompanyar-los en el desenvolupament de les seues idees.

Desenvolupament sostenible El projecte també té un component sostenible. Tots els dissenys han estat concebuts per a ser fabricats en impressores 3D domèstiques, fet que facilita la fabricació unitària i, per tant, contribuïx al desenvolupament sostenible. Segons detalla Mauri, es tracta d’un “mercat emergent i volem apropar-lo a tothom. Ara mateix no tothom pot accedir a la maquinària, però quan les impressores s’abaixen de preu i la seua qualitat s’apuge, i la gent es puga imprimir els seus productes, podrem reduir la petjada de carboni”.

Esta reducció es deu al fet de poder imprimir, des de casa, utensilis que habitualment provenen d’altres països i que es transporten amb mitjans que són nocius per al medi ambient, ja que generen diòxid de carboni i altres gasos que contribuïxen a l’efecte hivernacle. Amb esta filosofia de fer les coses un mateix és possible imprimir materials com plàstic o fins i tot d’altres de biodegradables sense que hi haja cap viatge pel mig.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 46

Últimes notícies