HomeCulturaEbreLumen il·lumina el paisatge de la Ribera d’Ebre amb videomapatges

EbreLumen il·lumina el paisatge de la Ribera d’Ebre amb videomapatges

La quarta edició d’EbreLumen, el festival de videomapping a la natura de Catalunya que se celebra a la Ribera d’Ebre, s’inicia este divendres i s’ha programat a deu municipis de la comarca fins al 7 de juny. Este certamen audiovisual de primavera especialitzat en la tècnica del màping sobre el paisatge natural consistix a projectar llum, imatges o vídeos sobre superfícies reals, generalment inanimades, per a aconseguir efectes de moviment o 3D.

El festival, que enguany porta el lema Aigua, font de vida, està organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i els ajuntaments dels municipis que l’acullen, i compta amb el suport del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

L’EbreLumen és l’únic festival a Catalunya que fa projeccions de molt gran format en elements de la natura i aconseguix entrellaçar l’art, la tecnologia i la natura amb el concepte de cultura digital, a més que potencia actius turístics de la Ribera d’Ebre lligant-los amb la cultura de qualitat i la innovació. El festival és gratuït i hi pot assistir tothom, de qualsevol edat. Per a més informació sobre dies i horaris, es pot consultar el web ebrelumen.riberaebre.org.

Una de les novetats d’este 2024 és l’aposta pel talent. “L’any passat vam aconseguir que gairebé 200 alumnes de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona poguessen conèixer el festival i la tècnica del videomapping perquè des de les seues disciplines artístiques el puguin treballar”, ha dit Albert Pujol, comissari del festival, en l’acte de presentació. Un dels objectius del festival és poder ser el trampolí per a la professionalització de nous artistes, per això enguany cinc artistes participaran del concurs Nou Talent, tres dels quals són noies. Este fet també es posa en relleu, ja que segons Pujol, “hem volgut treballar amb el talent femení perquè hi ha noies en este àmbit i de molta qualitat”. Pujol ha explicat que el festival creixerà l’any vinent a la resta de comarques de les Terres de l’Ebre, a la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià, concretament en dos municipis de cadascuna, tot i que encara no s’han desvelat quins seran. “Enguany el lema Aigua, font de vida pretén conscienciar del cost de l’aigua i de la importància de valorar-la i preservar-la”, ha remarcat Pujol.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 87

Últimes notícies