HomeEducaci贸El 75% dels positius per covid als centres educatius es concentren en...

El 75% dels positius per covid als centres educatius es concentren en no vacunats

El 75% dels positius per covid que es donen als centres educatius es concentren en no immunitzats, per tant, majorit脿riament menors de 12 anys. Ho ha explicat la responsable dels programes intersectorials de Salut P煤blica en la inf脿ncia i l’adolesc猫ncia, Laia Asso, qui tamb茅 ha dit que estan a l’espera que el Ministeri de Sanitat aprovi la vaccinaci贸 entre els 5 i els 11 anys per establir una estrat猫gia. La secret脿ria general d’Educaci贸, Patr铆cia Gom脿, ha valorat que, tot i el repunt de casos, la situaci贸 茅s molt millor que la del curs passat. En tot cas, ha enviat un missatge de prud猫ncia davant del pont de la Pur铆ssima i les festes nadalenques i ha demanat que es continu茂 amb el compliment estricte de les mesures de seguretat.

El Departament d’Educaci贸 ha declarat aquest divendres 134 grups escolars confinats i 29.934 persones en quarantena. Hi ha tamb茅 quatre centres tancats completament. Gom脿 ha reconegut que s’est脿 en situaci贸 ascendent pel que fa als contagis per貌 ha insistit que la valoraci贸 no pot ser m茅s que positiva si es compara amb el curs passat. A m茅s, ha reiterat que l’escola no deixa de ser un reflex del que passa a la societat.

Precisament per aix貌, ha fet una crida a la prud猫ncia davant de dies en qu猫 s’espera un increment de les interaccions socials fora del centres. Tamb茅 a dins, on ha recordat que s’han enviat instruccions perqu猫 totes les celebracions nadalenques es facin preferentment a l’exterior i amb l’煤s de la mascareta.

D’altra banda, ha assegurat que els centres romanen i romandran obertes. En aquest sentit, ha explicat que s’ha fet un canvi en el protocol a l’hora de tancar un centre, ja que aquest no es considera tancat si no est脿 confinat tot el grup classe, i tamb茅 el professorat pel que fa a prim脿ria i secund脿ria.

De la seva banda, Asso ha assegurat que el compliment de les mesures covid 茅s “excel路lent” als centres educatius. Ha afegit que, tot i la situaci贸 creixent de la pand猫mia, no estan previstes accions addicionals als centres educatius ja que 茅s un dels punts on millor funciona el control de la pand猫mia. La responsable de Salut ha reconegut que s’estan donant m茅s brots als centres educatius com a conseq眉猫ncia de la variant delta per貌 ha afirmat que no 茅s una situaci贸 generalitzada.

Sobre la vacunaci贸 entre els 5 i els 11 anys, Asso ha detallat que estan a l’espera que Sanitat ho aprovi i concreti en quin volum i periodicitat arribarien les vacunes. Quan aix貌 passi, es tra莽ar脿 una estrat猫gia que sigui “el m茅s 脿gil possible“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

6 + 1 =

脷ltimes not铆cies