HomeEconomiaEl Baix Ebre una de les comarques millor dotades en els projectes...

El Baix Ebre una de les comarques millor dotades en els projectes industrials del Govern

El Govern destina 31,5 milions d’euros el 2021 a ajuts directes a projectes industrials, un 77% més que l’any passat i sis vegades més que el 2019, abans de la pandèmia. En una trobada amb periodistes, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha explicat que el Departament ha invertit 18,6 milions d’euros en projectes de reindustrialització durant l’exercici que s’acaba de tancar. Algunes de les empreses que han rebut ajuts d’aquesta línia és la multinacional Bosch, que ha anunciat dos tancaments de plantes industrials. D’altra banda, els ajuts d’alt impacte han assolit un volum de 12,9 milions d’euros de les arques de la conselleria. Entre tots ells, han permès la creació de més de 3.200 llocs de treball.

La conselleria ha remarcat que l’objectiu del Govern és “reindustrialitzar Catalunya” per l’alt valor afegit que té el sector industrial i que es fa palès amb la rendibilitat de les inversions. Així doncs, per cada milió d’euros d’ajuts aportats, se n’han mobilitzat 41,6 d’inversió i s’han generat 102 llocs de feina. “Cada euro que dediquem és positiu, es triplica el seu efecte en generació de llocs de treball i de riquesa“, ha dit Torrent, que ha destacat la importància que té la indústria a l’hora de garantir “l’equilibri territorial“.

En total, Empresa i Treball ha mobilitzat una inversió agregada de 1.310 milions d’euros. El gruix més gran d’aquests recursos ha anat als ajuts directes a la reindustrialització, uns supòsits que han rebut 18,6 milions d’euros distribuïts en 23 empreses amb subvencions individuals d’entre 230.000 i 1,8 milions d’euros. D’aquests, 11,8 milions s’han destinat a noves inversions; 5,8 a projectes de reindustrialització i 1 milió a subvencionar la compra d’unitats productives en dificultats.

Pel que fa als ajuts d’alt impacte, el segon segment per volum d’ajuts, s’han destinat a 66 empreses, que han rebut entre 67.400 i 500.000 euros per a projectes de creació d’ocupació i inversió en actius productius.

El sector més beneficiat per aquests ajuts ha sigut el de l’automoció, que està en plena transició de model per adaptar-se als estàndards climàtics, amb 5,2 milions d’euros. Tot seguit, hi ha l’alimentació, amb 5,2 milions d’euros i el sector farmacèutic, que ha concentrat 4,6 milions d’euros.

Per territoris, el Vallès Occidental és la comarca que més recursos ha rebut, fins a 5,5 milions d’euros; seguit del Baix Llobregat, que és la segona on s’ha concentrat un volum més elevat d’ajuts amb 3,7 milions d’euros. A continuació, se situen l’Anoia, amb 2,8 milions d’euros; el Baix Ebre, amb 2,6 milions i l’Alt Penedès amb 2,4 milions d’euros.

De cara aquest any, es tornaran a revalidar aquestes línies d’ajuts. “Com a mínim hi haurà el mateix pes de recursos públics que destinem al procés de reindustrialització perquè estem convençuts que la indústria del segle XXI neta, digital, 4.0 i arrelada al territori és el futur de Catalunya“, ha assegurat Torrent.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies