HomeSocietatEl calendari solidari Bombers amb Causa bat rècords: 108.326€ recaptats per l'edició...

El calendari solidari Bombers amb Causa bat rècords: 108.326€ recaptats per l’edició de 2019

CATALUNYA // El projecte Bombers amb Causa ha batut rècord de recaptació amb 108.326 euros, la xifra més alta en tots els anys del projecte, i que ha estat assolida principalment per la venda del calendari. Aquests fons es destinaran a finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a la infància en risc d’exclusió social. Des dels seus inicis, el projecte solidari porta recaptat més de mig milió d’euros, concretament 543.016€.

La recaptació de la darrera edició, la novena, és fruit de les aportacions de la venda del calendari solidari (91.634,10€), així com també de les aportacions d’altres iniciatives solidàries com la cursa Vertical de Montserrat i la FestaVal d’Esparreguera (15.077,40€), així com també de la cursa Neardental. El personal de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de Catalunya també hi ha col·laborat gràcies a la donació dels 1.614€ que va guanyar en el sorteig de la Grossa de Nadal.

Nou projectes finançats pel projecte solidari Bombers amb Causa

La recaptació assolida enguany pel projecte Bombers amb Causa permet finançar enguany diversos projectes de Sant Joan de Déu. Així, la beca Bombers amb Causa de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, amb un import de 60.000€, anirà al grup d’investigació del Dr. Ángel Montero Carcaboso, que estudia com millorar les teràpies dels tumors sòlids pediàtrics de mal pronòstic.

Enguany s’han finançat dos projectes relacionats amb la crisi de la COVID-19, que ha posat en evidència la fragilitat humana, sobretot la de les famílies i els infants que es troben ara en una situació encara més vulnerable: l’atenció de les primeres necessitats d’alimentació i higiene d’infants en risc d’exclusió ateses al Parc Sanitari Sant Joan de Déu (7.882€) i l’adequació de les aules d’educació per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar Manresa de la Fundació Germà Tomàs Canet (7.585,50€).

També s’ha finançat, amb 9.200€, un projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència anomenat ‘A peu de llit’, que dona suport domiciliari a infants al final de la vida o que pateixen una malaltia crònica.

Així mateix, la quantitat assolida pel calendari Bombers amb Causa enguany permet donar continuïtat a projectes de l’any passat, com són el de Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (13.500€), i a quatre altres projectes relacionats amb la salut mental dels infants atesos a l’Hospital de Sant Joan de Déu Terres de Lleida (10.158€).

Els infants, protagonistes d’un calendari solidari que arribarà a la seva 10ª edició

La propera edició del 2021 serà especial perquè commemora els 10 anys del projecte solidari. Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. En posteriors edicions s’hi van sumar al projecte els Bombers d’Andorra, els Bombers de Barcelona i, recentment, els Pompièrs d’Aran.

A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2021.

Ja es treballa en la desena edició del calendari solidari, que segueix les recomanacions sanitàries a causa de la crisi del coronavirus i ha obligat a replantejar el projecte, limitant les sessions al màxim per salvaguardar la salut de tots els participants: infants, famílies, professionals i bombers. El calendari 2021 es completarà amb un recull de les 9 portades anteriors.

Així, enguany s’han realitzat únicament sessions de fotos al Vendrell, Andorra i l’Hospital de Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat durant aquest mes de juliol. Els infants participants en aquestes fotos són la quitxalla atesa a l’Hospital Sant Joan de Déu i a Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

La intenció d’aquestes sessions és generar coneixença i complicitat entre els infants i els cossos de bombers i, alhora, proporcionar un moment d’esbarjo a aquests petits pacients de Sant Joan de Déu, un moment que enguany és més necessari que mai a causa de les mesures preses arran l’emergència sanitària de la COVID-19.

Col·laboració desinteressada de fotògrafs de prestigi professional

Des del seu inici, el calendari solidari Bombers amb Causa ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional, que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Per a aquesta edició del 2021,  l’Aleksandra Dynas, la Montse Altimiras, l’Ariadna Creus  i en Francesc Plana Rafi han col·laborat en captar aquestes instantànies, sumant-se així a la causa.

Durant aquests 10 anys hem comptat amb professionals de la fotografia com Danny Caminal, Elisenda Pons, Jordi Ribot Puntí, Gemma Miralda, Jordi V. Pou, Laura Guerrero, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Alfons Rodríguez, Anna Surinyach o Pablo Tosco, entre d’altres.

Igualment, professionals de la il·lustració com Javirroyo, Malmesos, Cristina Losantos, Marina Vergés o Allan Bruch s’han implicat cedint els seus dibuixos.

Altres accions solidàries: Cursa de Cercs i Vertical de Montserrat

Altres accions esportives de caràcter solidari estan augmentant la dimensió solidària del projecte Bombers amb causa. La tercera edició de la Cursa Vertical de Montserrat se celebrarà el 17 d’octubre de 2020 amb una nova modalitat solidària, Som Un Equip, i la quarta edició de la Cursa de Muntanya Bombers amb Causa de Cercs finalment s’ha posposat al 2021. Ambdues tenen molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies