HomePolíticaEl canvi de clàusules amb Sorea enfronta el Govern municipal amb Som...

El canvi de clàusules amb Sorea enfronta el Govern municipal amb Som Amposta

El punt més polèmic del ple d’abril a l’Ajuntament d’Amposta, celebrat dilluns, va venir a partir de l’aprovació del canvi de clàusules del contracte del servei d’aigua potable amb l’empresa Sorea-Agbar.

L’equip de govern d’Esquerra Republicana-Esquerra d’Amposta ha aprovat modificar els terminis de pagament del cànon en un sol pagament anual, en lloc del trimestral que s’efectua actualment, i així estalviar diners fent un sol tràmit administratiu.

L’alcalde Adam Tomàs afirma que així ho constata un informe de la tresorera de l’Ajuntament. “Per exemple, la tramitació anual del període que va del 2006 fins al 2020, ha comportat a l’Ajuntament una despesa en termes administratius de 3.039,62 €. En canvi, si s’hagués fet la tramitació trimestral tal com diu tot el plec de condicions el cost haguera sigut de 12.158, per tant, estem parlant d’un estalvi significatiu en l’àmbit de gestió administrativa”. Però el portaveu de Som Amposta, German Ciscar, considera que el canvi suposa un favoritisme, ja que beneficia l’empresa pels interessos que li genera.

Estes recriminacions van portar l’alcalde a invitar Ciscar que el portés al jutjat si creia fermament en l’acusació de favoritisme cap a l’empresa: “Si un jutge em diu que he tingut tracte de favor, me n’aniré a casa sense cap problema, però demostreho”.

Ciscar va respondre que ho estan mirant: “Ens diuen els advocats que és difícil, perquè és complicat demostrar la mala fe, però igualment ho intentarem”. Una altra batussa va ser amb el portaveu de Junts per Amposta Manel Macià sobre el fet que l’alcalde donés explicacions sobre l’acomiadament d’una tècnica de turisme. “Nosaltres no investigarem res, el que ha de fer la persona és posar una denúncia”.

Altres punts del ple més assossegats van portar a l’aprovació que l’edifici de Mas de Font siga declarat Bé Cultural d’Interès Local per la singularitat arquitectònica i cultural de l’edifici, que “arquitectònicament té un cert interés i vam pensar que s’havia de protegir per a salvaguardar el patrimoni arquitectònic i cultural”. També es va aprovar, per unanimitat, el nou Pla local d’infància i adolescència, i el reglament de la Taula de Treball de Comerç, Mercat i Restauració, a més d’una nova modificació de la relació de llocs de treball amb amortització amb dos places d’auxiliars de recepció de la piscina, que assumirà l’empresa municipal.

Finalment, també es va rebutjar la moció del PSC per tal de restablir el servei d’obstetrícia de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que es va interrompre a causa de la pandèmia, a la qual cosa el Govern municipal afirma que està treballant per tal que torne a funcionar a finals de maig o principis de juny.

En canvi, sí que es van aprovar les dos mocions de Junts per a posar el nom “1 d’Octubre” a una plaça o carrer i que es denuncie qualsevol espionatge polític i es condemne el cas dels polítics independentistes víctimes de l’espionatge.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 62

Últimes notícies