HomeSocietatL’Oli de la DOP Terra Alta a GastroPirineus

L’Oli de la DOP Terra Alta a GastroPirineus

La Denominació d’Origen Protegida Oli de la Terra Alta es promocionarà a les Jornades Professionals de Gastronomia dels Pirineus, GastroPirineus. La Vall de Núria acollirà els proper dies 2 i 3 de maig aquest certamen gastronòmic que torna al seu format presencial després de dues edicions en streaming. En la seva setena edició, reunirà productors, enòlegs, sumillers, ramaders, gastrònoms i xefs dels Pirineus catalans i andorrans, però també de les Terres de l’Ebre. Un cartell de luxe amb més d’una vintena de professionals que representen l’amor i estima pel producte de qualitat, la cuina i el territori.

L’oli verge extra de la varietat empeltre de la DOP Oli de la Terra Alta serà un dels protagonistes de les jornades, especialment durant la sessió dirigida pel xef perellonenc Rafel Múria (amb estrella Michelin pel restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant) que sota el títol Cuina contemporània amb productes de la Terra’ oferirà una alegoria a la cuina de la Terra Alta i elaborarà plats amb oli de la varietat empeltre. Amb aquesta acció la DOP posa en valor l’oli que es produeix a la Terra Alta, singular pel seu alt contingut de polifenols saludables i per les seves qualitatitats organolèptiques. Unes qualitats que el Consell Regulador vol promoure davant els xefs, sommeliers i altres professionals del sector que són els millors prescriptors del producte.

Les novetats sobre la participació de la DOP a l’esdeveniment es podran seguir a través de les xarxes socials de la DOP Oli de la Terra Alta (@dopoliterraalta). A més, les sessions s’emetran en directe pel canal de YouTube Gastroevents (@gastroevents). Aquesta nova edició de certamen comptarà amb més de vint sessions de cuina que amb l’etiqueta #quenosapaguinelsfogons volen ser un suport incondicional al sector de l’hostaleria, la cuina i la restauració. La DOP participa a GastroPirineu després d’haver passat per les darreres edicions GastroEbre (Terres de l’Ebre), del GastroOli (Barcelona), del GastroDona (Barcelona) i GastroMar (L’Ampolla).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 20

Últimes notícies