HomeSocietatEl CAT invertix vuit-cents mil euros en cotxes elèctrics en quatre anys

El CAT invertix vuit-cents mil euros en cotxes elèctrics en quatre anys

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha renovat la seua flota i aposta pels vehicles elèctrics, amb una inversió acumulada en quatre anys de 800.000€. Actualment, la flota del Consorci està formada en un 90 % per vehicles elèctrics. En total hi ha 29 cotxes endollables [com els de la imatge], 18 turismes i 11 furgonetes. Queda pendent substituir 3 vehicles que no disposen d’un equivalent en format elèctric. La inversió acumulada en els vehicles elèctrics suposa una mitjana de 970 euros d’estalvi de combustible anual per vehicle.

També en matèria energètica, el CAT té previst construir dos parcs solars a les seues instal·lacions. Els parcs s’ubicaran a les cobertes del dipòsit d’aigua tractada de la planta potabilitzadora de l’Ampolla i del dipòsit ubicat a les instal·lacions Centrals del CAT a Constantí. Es generarien 4,7 GWh anuals i 1,5 GWh anuals respectivament, que cobrian un 10 % del consum energètic anual del CAT, que disposa enguany d’un contracte amb Endesa Energía perquè el 100 % de l’energia consumida siga provinent de fonts renovables.

Este contracte inclou un preu tancat de l’energia de 45 GWh anuals per 5 anys (2022-2026) amb preus avantatjosos, cosa que suposa un 75 % de l’energia consumida pel CAT aproximadament. Això està suposant un estalvi en els costos energètics del 50 % i s’espera que supose un estalvi de fins a 7 milions anuals. El president del CAT ha recordat que estes accions formen part del Pla Estratègic de l’organització i estan alineats amb l’Agenda 2030.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 15

Últimes notícies