HomeUrbanismeFins a 250€ per a persones joves que estiguin de lloguer

Fins a 250€ per a persones joves que estiguin de lloguer

El proper 8 de juny de 2022 a les 9 del matí s’obre la convocatòria a Alcanar per demanar el Bo de lloguer Jove de fins a 250 euros. Ho poden demanar totes les persones joves d’entre 18 i 35 anys inclosos, que estiguin empadronades a l’habitatge de lloguer,  tinguin una font regular d’ingressos i cobrin menys de 24.301 euros anuals.

El termini per presentar la sol·licitud acaba el 17 de juny de 2022 a les cinc de la tarda.

La subvenció és de 250 € mensuals, amb el límit de l’import mensual de lloguer. És a dir si pagues 200 € de lloguer i compleixes els requisits rebràs una subvenció de 200 €, en cap cas més de l’import que estàs pagant. En cas que sigui un habitatge compartit, la suma de les subvencions concedides no podrà superar l’import mensual del lloguer.

L’ajut s’atorga per un termini de dos anys. Un cop finalitzat el primer any de la concessió de la subvenció, a comptar de la data d’inici dels efectes de la resolució de la concessió de la subvenció, es procedirà a la verificació del manteniment dels requisits per ser beneficiari del Bo de Lloguer Jove.

L’ajuda del Bo lloguer Jove no és compatible amb altres ajuts al lloguer, a excepció de les persones perceptores de prestacions no contributives de la Seguretat Social i per a les persones beneficiàries de l’ingrés mínim vital que si podran beneficiar-se dels dos ajuts. La suma de les dues subvencions no podrà excedir de l’import de la renda arrendatària.

A les Terres de l’Ebre el preu de lloguer no pot ser superior a 600 euros mensuals.

El Bo lloguer Jove és una ajuda amb procediment de concurrència, no competitiva, això significa que les sol·licituds es tramiten i resolen per ordre de presentació al registre, sempre que la sol·licitud i la documentació estiguin completes i fins a l’esgotament del finançament disponible. En el cas que sigui necessària l’esmena de la sol·licitud, s’ha d’entendre com a data de presentació quan es disposi de tota la documentació exigida

Documentació a presentar

-DNI vigent

-Ciutadans de la Unió Europea, certificat de registre de ciutadans de la Unió Europea vigent

-Estrangers no comunitaris : NIE i la targeta d’identitat d’estranger (TIE) vigent.

-Contracte de lloguer signat

-Rebuts de lloguer pagats durant el 2022 fins a la data de presentació de la sol·licitud. (justificant del pagament per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o Bizum. També s’admet el rebut emès per la persona administradora de la finca).

-Full de transferència bancària on s’ha de fer l’ingrés de la subvenció

-Informe de la vida laboral  relatiu a la persona sol·licitant i a totes les persones en edat laboral que formen part de la unitat de convivència. S’ha de poder acreditar una vida laboral de 3 mesos d’antiguitat en els sis mesos anteriors a presentar la sol·licitud o una durada prevista del contracte d’almenys 6 mesos des de la seva sol·licitud

-Llibre de família, si a la unitat de convivència hi ha menors d’edat.

Excepcionalment, una declaració responsable d’ingressos SI: declaració responsable d’ingressos 

Els sol·licitants acrediten que disposen d’una vida laboral a partir de l’any 2021. Hauran d’aportar un certificat d’imputacions subministrat per l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) corresponent a l’exercici 2021.

Els sol·licitants que acrediten disposar d’una vida laboral a partir de l’any 2022 hauran d’acreditar els ingressos obtinguts fins a la data de presentació de la sol·licitud i els que es preveuen obtenir durant la resta de l’any mitjançant el contracte de treball i, si s’escau, totes les nòmines fins a la presentació de la sol·licitud.

>> Sol·licita l’ajuda per Internet

>> Manual de suport

També podeu fer la sol·licitud de manera presencial demanant cita prèvia al Consell Comarcal del Montsià

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 68

Últimes notícies