HomeSense categoriaEl Centre de Formació d'Adults Ribera d'Ebre utilitza les obres d'art per...

El Centre de Formació d’Adults Ribera d’Ebre utilitza les obres d’art per millorar l’expressió oral dels alumnes a través Visual Thinking Strategie

El Centre de Formació d’Adults Ribera d’Ebre participa durant aquest curs en el programa l’Art de parlar, utilitzant obres d’art per millorar les competències comunicatives dels alumnes. En aquest programa els alumnes treballaran les emocions i es promourà la cohesió social que són també un dels objectius del programa.

El centre educatiu participa en aquest projecte que té com a objecte la metodologia Visual Thinking Strategies, desenvolupada des del MOMA de Nova York i implementada a Europa a Dinamarca i Catalunya. El programa l’han iniciat el curs 2019-2020 i s’estendrà dos cursos més, ja que el projecte té una durada de tres anys.

Durant aquest curs, l’equip directiu ha fet la formació al Museu Nacional de Catalunya (MNAC) i amb els alumnes de Català 2 el dia 23 de gener de 2020 van realitzar una sortida a Barcelona per visitar el MNAC i poder fer una pràctica del VTS utilitzant dues obres d’art Modern «Cala Forn» de Sunyer i «El Casament» de Olga Sacharoff.

Aquest primer curs, s’han fet també sessions de VTS a l’aula i activitats complementàries inspirades en aquest projecte. També es faran diverses propostes als alumnes per participar en situacions reals comunicatives a través d’una obra d’art.

En els dos anys vinents, se seguiran fent pràctiques a l’aula i sortides a museus o galeries i la formació del VTS s’estendrà a la resta de docents del centre per tal de poder-ho aplicar a altres ensenyaments de llengües.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 11

Últimes notícies