HomeSalutL'alcaldessa de Tortosa reitera que cal resoldre la mobilitat de l'hospital Verge...

L’alcaldessa de Tortosa reitera que cal resoldre la mobilitat de l’hospital Verge de la Cinta abans de posar-hi més serveis

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha tornat a reclamar al departament de Salut que doni una solució definitiva als problemes de mobilitat de l’Hospital Verge de la Cinta. Roigé ha defugit de polemitzar amb altres alcaldes del territori que han ofert terrenys per ubicar un nou hospital. “No parlaré d’altres municipis quan és evident que hi ha alcaldes d’un mateix color polític, d’ERC, que han rebut directrius del seu partit des de Barcelona, i des de la conselleria. És inqüestionable que l’Hospital ha de continuar estant a Tortosa”, ha manifestat. Roigé ha insistit que cal resoldre els problemes de mobilitat del Verge de la Cinta abans d’ubicar-hi més equipaments com el nou servei de radioteràpia, i ha recordat que així ho va decidir el ple de l’Ajuntament de Tortosa amb els vots de 17 dels 21 membres del consistori.

L’alcaldessa ha insistit que quan la consellera de Salut li manifesta que s’està qüestionant la idoneïtat de l’aparcament i ampliació de l’Hospital prevista i que, probablement, no es faria, és quan l’Ajuntament assegura que no es poden posar més serveis, ni més edificis, ni més gent al recinte del Verge de la Cinta si prèviament no s’ha resolt la manca d’aparcaments a l’Hospital.

Meritxell Roigé ha volgut també mostrar la predisposició de l’Ajuntament perquè Salut instal·li el nou accelerador lineal a les actuals instal·lacions de radioteràpia de Jesús, al complex sanitari de l’Hospital de la Santa Creu: “Tenim un edifici, amb el búnquer necessari, construït en uns terrenys de l’Ajuntament, però que ho gestiona el departament de Salut. El que diem és que el servei pot continuar estant a Jesús mentre no es resolgui la situació existent a l’HTVC”, ha afegit.

L’alcaldessa de Tortosa ha recordat també que en els darrers mesos s’han reduït horaris d’atenció sanitària als pobles del municipi: Jesús, Bítem i els Reguers, i que en el cas de Jesús s’ha agreujat pel fet que encara no s’ha començat a construir el nou dispensari mèdic, pel qual l’Ajuntament va cedir els terrenys fa un any. A més, ha recordat que el departament de Salut es va comprometre a retornar a Tortosa les quatre especialitats que van marxar del CAP Baix Ebre, quan aquestes es van deixar de prestar a la ciutat l’abril passat. “Encara no en sabem res. Jo no parlaré d’altres municipis, el que a mi em correspon és defensar Tortosa i els seus pobles”, ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 93

Últimes notícies