HomeSense categoriaEl col·legi del Temple de Tortosa serà institut-escola a partir del pròxim...

El col·legi del Temple de Tortosa serà institut-escola a partir del pròxim curs

L’Escola del Temple de Tortosa serà un institut-escola el pròxim curs escolar 2020-2021. El departament d’Educació ha confirmat esta assignació donant resposta així a les demandes de la direcció del centre i de la comunitat educativa de l’escola que havia impulsat, fins i tot una recollida de signatures per donar suport al projecte.

El model d’institut escola implica que un sol centre pot oferir els diferents nivells educatius de tota l’etapa d’escolarització, entre els 3 i els 16 anys. “És una oportunitat per a l’alumnat que pot continuar al mateix centre, amb la mateixa línia pedagògica i el mateix projecte educatiu durant tota l’etapa d’escolarització. Així l’escola ja no és només un projecte fins als 12 anys, sinó fins als 16 i acompanyar-los en el seu projecte de vida”, ha assegurat el director del Temple, Marc Curto. A més, ha afegit que el projecte d’institut-escola serà una oportunitat per al centre que estava perdent alumnat, ja que ha passat de prop de 800 alumnes i quatre línies per curs quan es va inaugurar, a tindre actualment 525 alumnes i dos línies per curs. A més el centre compta amb suficient espai per a ubicar les noves línies de secundària.

La directora dels serveis territorials d’Educació, Montserrat Perelló, ha recordat que el model d’institut escola és una aposta del departament i que l’escola del Temple “complix tots els requisits per ser institut-escola”, ja que ha recordat que compta amb el consens de la comunitat educativa del centre. Segons Perelló, la transformació del Temple en un institut – escola permetrà “esponjar” els centres de secundària de la ciutat, després que este curs hage hagut “massificació” a l’Institut Dertosa i “problemes per col·locar alumnat al Cristòfol Despuig”.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat “la il·lusió” de tota la comunitat educativa del centre en poder esdevindre institut-escola i ha recordat que el nou centre permetrà “donar resposta a la necessitat que tenim com a ciutat”.

El Temple serà el sisé institut escola de les Terres de l’Ebre.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies