HomeSocietatEl Col·legi Oficial d'Infermers de Tarragona denuncia que falten 2.000 infermeres a...

El Col·legi Oficial d’Infermers de Tarragona denuncia que falten 2.000 infermeres a la demarcació

El Col·legi Oficial d’Infermers de Tarragona (CODITA) assegura que manquen unes 2.000 infermeres a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Un càlcul que CODITA estima d’acord amb la ràtio europea per cada 100.000 habitants. A Europa hi ha vuit professionals de la infermeria i a Catalunya només 6,2, mentre que a Tarragona la ràtio és encara menor, 5,06.

Des del Col·legi asseguren que es tracta d’un dèficit que s’arrossega des de les retallades 2008. A més, indiquen que en els pròxims deu anys es jubilaran més de 700 professionals a la demarcació, ja que 709 col·legiades tenen entre 55 i 64 anys. Este 2022 s’han jubilat 77 infermeres i s’han incorporat 174 noves col·legiades a CODITA. Per això, reclamen incorporar infermeres joves i crear més places de grau.

D’esta forma, coincidint amb el Dia Internacional de la Infermera, 12 de maig, CODITA reclama novament inversió per incrementar el nombre d’infermeres. Les infermeres jubilades rebran un acte de reconeixement i agraïment a la seua tasca professional per part del Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies