HomeCulturaEl COMEBE rehabilita l'entrada dels refugis de les Devees, malmeses pels temporals...

El COMEBE rehabilita l’entrada dels refugis de les Devees, malmeses pels temporals Glòria i Filomena

Aquest mes de desembre el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) ha rehabilitat l’entrada dels refugis que hi ha a les trinxeres de les Devees, situades al terme municipal de la Fatarella, a la comarca de la Terra Alta.

Els darrers temporals ocorreguts a les Terres de l’Ebre (Glòria i Filomena) havien malmès considerablement aquest espai emblemàtic de la Batalla de l’Ebre, que va quedar en un estat poc adequat per al turisme de memòria.

Foto: Cedida

Treballs de rehabilitació

Els treballs de rehabilitació han consistit en dues actuacions paral·leles: d’una banda, la reposició dels sacs terrers que donaven accés als refugis situats a l’Espai Històric de les Devees, tasca que ha dut a terme l’empresa de Batea Rams Domenech, SL, societat gestionada per l’arqueòleg terraltenc Pere Rams; de l’altra, l’empresa de Móra d’Ebre Ebrejardí ha dut a terme una sèrie de treballs de manteniment i conservació, com el desbrossament i l’acondiciament de l’indret per tal que aquest espai històric estigui en perfectes condicions per a la visita. L’import d’aquestes actuacions a les trinxeres de les Devees és d’uns 3.000 euros.

Segons recorda el director del COMEBE, Joan Baptista Forcadell, “els espais històrics i centres d’interpretació del Consorci dels Espais de la Batalla de l’Ebre formen part del conjunt patrimonial de la memòria històrica de Catalunya. El seu manteniment i conservació és, doncs, uns dels objectius d’aquest Consorci, per tal de garantir que gaudeixin d’un estat òptim i adequat per a la seva visita pública“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies