HomeMedi AmbientEl Comebe tindrà un únic òrgan de govern i integra l'Aldea, Amposta,...

El Comebe tindrà un únic òrgan de govern i integra l’Aldea, Amposta, Xerta i Campredó

El Govern ha aprovat els nous estatuts del Consorci Memorial dels Espais de la batalla de l’Ebre (Comebe), integrant la Comissió executiva i el Consell general en el Consell d’Administració en un únic ens i incorporant quatre nous ajuntaments a l’organisme: l’Aldea, Amposta, Xerta i l’EMD de Campredó.

Els nous estatuts, segons l’acord del Consell Executiu, han de “facilitar la governança de l’ens, establint un únic òrgan col·legiat en el qual estiguin representats els municipis i les entitats membres del Consorci”. També s’estableix un nou òrgan col·legiat, el Consell assessor científic i pedagògic, del qual en formen part universitats, historiadors, arqueòlegs i altres investigadors vinculats a universitats i associacions memorialistes.

Segons el Govern, amb la modificació dels estatuts s’amplia la participació de la comunitat científica i es faciliten les sinergies entre els membres d’aquest òrgan per tal d’aprofundir en del coneixement i la difusió de la memòria de la batalla de l’Ebre i els seus escenaris. L’organisme va ser creat l’any 2001 per preservar la memòria dels espais on va tenir lloc la batalla de l’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies