HomeSocietatEl Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre aprova l'execució del programa Temps...

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova l’execució del programa Temps per Cures

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre de maig ha aprovat el conveni de col·laboració entre els ajuntaments i l’ens comarcal per a l’execució del programa ‘Temps per Cures’.

Es tracta d’un projecte impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat dirigit a famílies amb nenes i nens dels 0 als 14 anys i amb l’objectiu d’alliberar temps per a les famílies que cuiden dels fills i així afavorir la formació, la inserció laboral, la participació social o l’oci dels progenitors o tutors. Es tracta d’un programa universal adreçat a totes les famílies, però que vol donar temps especialment a les dones que són les que més cuiden i les que menys temps tenen per a elles mateixes. El Consell Comarcal coordinarà i desplegarà el programa conjuntament amb els ajuntaments i l’Entitat Municipal Descentralitzada de la Serra d’Almos.

Per fer-ho possible, s’ha fet una diagnosi inicial dels serveis i activitats de què disposa cada municipi per definir una fitxa del projecte amb les actuacions concretes a cada localitat. Així s’apostarà per serveis de cura puntual en equipaments, casals infantils i juvenils en períodes no lectius, espais d’acollida a les escoles fora de l’horari escolar, colònies d’estiu, ludoteques i serveis de cura puntual al domicili.

Per al desplegament d’aquest programa, la Ribera d’Ebre ha rebut 53.366,47 euros. El programa ‘Temps per Cures’ a Catalunya està vinculat al Pla Corresponsable (2021-2023) de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, del Ministeri d’Igualtat estatal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies