HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre amplia fins a 350 els terminals...

El Consell Comarcal del Baix Ebre amplia fins a 350 els terminals que disposarà el Servei de Teleassistència Domiciliària

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja per a la instal·lació i atenció d’urgències d’un total de 350 terminals del Servei de Teleassistència Domiciliària. Aquest servei que gestiona la institució comarcal permet donar una resposta immediata a les persones usuàries que es trobin en situacions d’emergència, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

El nou conveni amb Creu Roja té com a objectiu poder atendre la demanda en augment d’aquest servei. Al 2015 es van beneficiar del terminal de teleassistència 223 persones, al 2016 en van ser 263 i al 2017, 286. L’any passat aquesta xifra va arribar a les 293 persones. Deltebre, amb 56 usuaris, i l’Ametlla de mar, amb 53, han estat els municipis de la comarca amb més terminals instal·lats. A continuació els segueixen el Perelló (37), Roquetes (35), Camarles (32), l’Aldea (24), l’Ampolla (15), Tivenys (10), Xerta (10), Aldover (9), Benifallet (7), Paüls (4) i Alfara de Carles (1).  

La Corporació també ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Fundació ‘La Caixa’ per finançar el projecte Tiquet Fresc, que permet ampliar el sistema de cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació de la població més desafavorida de la comarca. A través d’aquest conveni la fundació ‘La Caixa’ aportarà enguany 20.000 euros, que equival aproximadament al 50 per cent del pressupost que té assignat aquest projecte. Un total de 367 famílies de Baix Ebre en van ser beneficiàries el 2018. Deltebre (93), Roquetes (73), l’Ametlla de mar (71), l’Ampolla (34), Camarles (29) i l’Aldea (27), són els municipis amb més famílies beneficiàries del Tiquet Fresc.

En el ple ordinari de maig, la Corporació ha acceptat la subvenció per import de 212.669,06 euros procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per finançar el projecte de conversió en Via Verda d’un tram de 7,2 quilòmetres de l’antic traçat del Carrilet que unia Tortosa i la Cava (Deltebre). Aquest ajut correspon a la convocatòria per fomentar actuacions en vies ciclistes en àmbits d’interès natural o cultural destinades principalment a l’ús turístic.  

El projecte de la Via Verda del Carrilet de la Cava té un pressupost d’execució de 529.444,74 euros (inclosos el projecte i direcció d’obra, els permisos i taxes, i l’IVA). A més de la subvenció acceptada avui, la reconversió de l’antiga via ferroviària en Via Verda compta amb una altra subvenció concedida pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el marc de la convocatòria dels Plans de Foment Territorial de Turisme, per import de 264.708,92 euros. Per completar el finançament del projecte, el Consell Comarcal té previst fer una aportació de 52.066,76 euros.

D’altra banda, en el marc del conveni de col·laboració amb la Diputació de Tarragona, el ple ha aprovat destinar 89.443,16 euros a subvencions directes a ajuntaments de la comarca per a la millora de camins municipals. En concret, els beneficiaris enguany són els municipis de l’Aldea, Aldover, Alfara de Carles, l’Ametlla de Mar, Benifallet, Camarles, Paüls, Tivenys i Xerta, i l’EMD de Bítem.

La Corporació comarcal també ha aprovat un conveni amb les EMD’s de Jesús, Bítem i Campredó que regula la seva participació en el programa Enfeina’t. Amb l’objectiu d’incrementar el nombre de persones en la convocatòria realitzada pel SOC, el Consell Comarcal ha inclòs enguany les EMD’s, que s’implicaran en la contractació laboral de persones en situació d’atur de llarga durada per facilitar-los-hi la pràctica laboral i l’adquisició d’experiència.

El plenari també ha donat el vistiplau a les bases reguladores de la convocatòria per a la concessió d’ajuts a alumnes que assisteixen a llars d’infants del Baix Ebre corresponents al curs escolar 2019/20.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 24

Últimes notícies